2021-12-11 08:31:56
Φωτογραφία για 10 Ιδιαίτερες αποχρώσεις και συνδυασμοί για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας
Το λευκό, το μπεζ-κρεμ, τα παστέλ και οι neutral αποχρώσεις είναι  οι πιο συνήθεις επιλογές για τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας, όπου κατά κανόνα ο στόχος είναι η δημιουργία μιας "ήρεμης" χρωματικά ατμόσφαιρας. 

Όμως τόσοι οι διχρωμίες όσο και πιο έντονα χρώματα μπορούν αν συνδυαστούν σωστά με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου και ανάλογα με το μέγεθος αλλά και την φωτεινότητα του δωματίου να δημιουργήσουν ένα εξίσου καλαίσθητο και πιο ιδιαίτερο σύνολο, ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν επιλεκτικά σε ορισμένα μόνο τμήματα των τοίχων. 

1. Πράσινο της ελιάς

Εξαιρετικά ζεστή απόχρωση για όλες τις εποχές, ταιριαστή τόσο σε ρουστίκ - κλασσικές όσο και πιο μοντέρνου στυλ κρεβατοκάμαρες. 

Η συγκεκριμένη απόχρωση είναι ιδανική για χώρους με αρκετά στοιχεία στην φυσική απόχρωση του ξύλου ή λευκό ενώ το κίτρινο, έντονοι τόνοι του μπλε και του γκρι είναι ιδανικοί για να δημιουργήσετε μια τριχρωμία στο σύνολο του δωματίου, χρησιμοποιώντας κάποιες από αυτές ακόμη και μόνο σε λευκά είδη - υφασμάτινα στοιχεία. 


2. Ανοιχτό Γκρι

Η πιο μοντέρνα εναλλακτική επιλογή του κλασσικού κρεμ-μπεζ, επίσης ταιριαστή με κάθε διακοσμητικό στυλ και κάθε άλλη απόχρωση στα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου.

Φωτεινή απόχρωση κατάλληλη και για μικρές ή για όχι ιδιαίτερα φωτεινές κρεβατοκάμαρες. 

 

3. Μπεζ και Γκρι

Εντυπωσιακή ριγέ διχρωμία που δημιουργεί το αισθητικό αποτέλεσμα ταπετσαρίας τοίχου.

Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το δημιουργήσει αν χρησιμοποιηθεί στον τοίχο του κρεβατιού και πολύ εύκολα θα συνδυαστεί με όλους τους παστέλ τόνους, κίτρινο-καφέ, αποχρώσεις φυσικού ξύλου και ουδέτερες - φυσικές αποχρώσεις σε όλα τα υπόλοιπα και κυρίως στα υφασμάτινα στοιχεία του χώρου. 

Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες για το βάψιμο των τοίχων με ριγέ τεχνοτροπίες. 

4. Γκρι-Καφέ

Ιδιαίτερη, αρκετά έντονη αλλά όχι "σκοτεινή" απόχρωση για να δημιουργήσετε χρωματική αντίθεση σε χώρους που κυριαρχεί το λευκό, το κρεμ και γενικά ένα πολύ απαλό χρώμα. 

Η χρήση της σε όλους ή επιλεκτικά σε κάποιους τοίχους εξαρτάται από το μέγεθος και την φωτεινότητα του χώρου, πάντως γενικά δημιουργεί πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα αν χρησιμοποιηθεί σε ένα Π αποτελούμενο από έναν μεγάλο τοίχο και δύο μικρότερα τμήματα των παράπλευρων.  

5. Μαύρο και Μπεζ

Πολύ ιδιαίτερη και μοντέρνα χρωματική επιλογή, εξαιρετική σε ριγέ τεχνοτροπία και σε τοίχους μικρής επιφάνειας.  

Ιδανικός συνδυασμός για να δημιουργήσετε εύκολα ένα πολύ ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο στο σύνολο του χώρου, ειδικά σε κρεβατοκάμαρες διαμορφωμένες γενικά σε neutral πολύ απαλές αποχρώσεις. 

6. Σκούρο Γκρι 

Το γκρι ανήκει, γενικά, στις πιο μοντέρνες επιλογές για το βάψιμο των τοίχων αρκεί βεβαίως να πρόκειται για φωτεινούς και σχετικά ευρύχωρους χώρους. 

Στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και επιλεκτικά μόνο σε έναν κεντρικό τοίχο, ενώ  εξαιρετικός είναι ο συνδυασμός του με μπεζ-καφέ, με διαφορετικούς τόνους του γκρι αλλά και χρυσαφί στοιχεία σε έπιπλα και υφασμάτινα στοιχεία. 

7. Σκούρο  Μπλε - Ραφ

Πολύ ιδιαίτερη και μοντέρνα απόχρωση για υπνοδωμάτια, που όταν πρόκειται για όχι μεγάλους αλλά ιδιαίτερα φωτεινούς χώρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σύνολο των τοίχων. 

Χρώμα που συνδυάζεται ιδανικά με τις αποχρώσεις του φυσικού ξύλου με λευκό, μπεζ-κρεμ αλλά και γκρι στα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου. 

8.΄Εντονο Ροζ - Σομόν 

Εναλλακτική επιλογή αντί του κλασσικού παστέλ ροζ που χρησιμοποιείται συχνά στην κρεβατοκάμαρα και ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί μόνο σε τοίχους μικρής επιφάνειας δημιουργεί ένα πραγματικά ιδιαίτερο και πολύ έντονο χρωματικά διακοσμητικό αποτέλεσμα. 

Ιδανική απόχρωση για συνδυασμό με λευκό, μπεζ και τόνους τους γκρι σε όλα τα υπόλοιπα και κυρίως στα υφασμάτινα στοιχεία της κρεβατοκάμαρας. 

9. Σοκολατί 

Πολύ ιδιαίτερη επιλογή, για χρήση στον κεντρικό τοίχο της κρεβατοκάμαρας, και ταιριαστή κυρίως σε κλασσικής - ρουστίκ διακόσμησης χώρους.

Δημιουργεί μια πολύ καλαίσθητη αντίθεση με στοιχεία σε φυσική απόχρωση ξύλου, μπεζ - λευκό αλλά και μαύρες λεπτομέρειες. 

10. Κίτρινο και Γκρι

Μοντέρνος και ιδιαίτερα "σικάτος" συνδυασμός που μπορεί να δημιουργηθεί με όλους τους τόνους των δύο αποχρώσεων όμως το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα προκύπτει με την χρήση του σκούρου γκρι και έντονου κίτρινου, ειδικά σε ευρύχωρους και φωτεινούς χώρους. 

Εναλλακτικά σε μικρές και όχι τόσο φωτεινές κρεβατοκάμαρες μία από τις δύο αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρά σημεία των τοίχων ή και μόνο σε υφασμάτινα στοιχεία μεγάλης επιφάνειας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ