2021-12-11 18:20:06
Φωτογραφία για «Κρίσιμες στιγμές»: Ο Δημήτρης αποφασίζει να ενταχθεί στην αντίσταση



Επεισόδιο 3

Οι Γερμανοί αντιδρούν με αντίποινα στο σαμποτάζ στο κέντρο «Λουζιτάνια». Η βίαιη εισβολή στρατιωτών στο Πανεπιστήμιο, οι συλλήψεις και οι επιθέσεις σε φοιτητές είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για τον Δημήτρη Καλλιγέρη. Παίρνει τη μεγάλη απόφαση να ενταχθεί στην αντίσταση. Η Δώρα δέχεται ένα μεγάλο σοκ, όταν βρίσκεται παρούσα σ’ ένα μπλόκο. Η οργάνωση προετοιμάζει απεργία των φοιτητών. Στο βουνό, ο Μανώλης έχει μπει για τα καλά στην αντιστασιακή δράση.

Η Ντόρα παραξενεύεται πολύ όταν ο άντρας της τής προτείνει να ανοίξουν το σπίτι τους. Να καλέσει φίλες της για χαρτιά και εκείνος δικούς του φίλους για ουζάκι. Πιο πολύ την εκπλήσσει ο τρόπος. Δεν της το είπε. Το έγραψε. Το μυστήριο, κάποια στιγμή, λύνεται. Και την τρομάζει. Κάποια μέρα ο άντρας της φεύγει και της λέει ότι δεν θα γυρίσει το βράδυ. Τη ζώνουνε τα μαύρα φίδια. Τον πιέζει και τελικά της το αποκαλύπτει. Ο Δημήτρης Καλλιγέρης, αυτός ο συντηρητικός αστός επιστήμονας, έχει οργανωθεί στην αντίσταση.

Η Μαρία ανησυχεί συνεχώς για τον Μήτσο. Και όχι άδικα. Η οργάνωση στην οποία συμμετέχει προδίδεται. Ο Μήτσος συλλαμβάνεται και η Έλλη γλιτώνει την τελευταία στιγμή. Μέλημα όλων, τώρα, είναι να βρεθεί ο προδότης. Αυτό αναγκάζει τον Δημήτρη να επωμιστεί έναν πολύ δύσκολο ρόλο.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ