2021-12-11 21:48:40
Φωτογραφία για Αποκάλυψη: Οι «Θεματοφύλακες» της Πιερίας, είχαν επιτεθεί άλλες 3 φορές στο σχολείο. Απολογούνται για κακούργημα
Δεν ήταν η μοναδική επίθεση που είχαν κάνει πρόσφατα οι αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» σε σχολείο στην Πιερία. Όπως αποκάλυψε το OPEN και ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης είχαν ξαναχτυπήσει το ίδιο σχολείο.

Όπως κατήγγειλε ο διευθυντής του Λυκείου Αιγινίου, που συστεγάζεται με το Γυμνάσιο όπου έγινε η απαγωγή, έχουν σημειωθεί άλλα 3 παρόμοια επεισόδια με τους τραμπούκους. Οι διευθυντές των Γυμνασίου και Λυκείου, είπαν ότι αναγκάστηκαν να υποβάλλουν επωνύμως μηνύσεις οι οποίοι είχαν κατατρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γκαϊτατζή, διευθυντή του Λυκείου στο Αιγίνιο Πιερίας «είχαμε επεισόδια τουλάχιστον τρεις φορές. Ένα στις 2 Νοεμβρίου, ένα στις 24 Νοεμβρίου και ένα στις 25. Εισβολή στο σχολείο, ύβρεις, απειλές εναντίον μου και εναντίον του προσωπικού. Από τις φωνές βγήκαν τα παιδιά από τις τάξεις».


Απολογούνται για κακούργημα

Τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για την απολογία τους, οι Θεματοφύλακες του Συντάγματος. Οι 11 συλληφθέντες κατηγορούνται για την αρπαγή του διευθυντή του 1ου γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της από κοινού αρπαγής καθώς και για τα πλημμελήματα της διάπραξης κακουργήματος, διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίασης των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.

Σε δύο από τους έντεκα έχει ασκηθεί και δίωξη για απλή σωματική βλάβη. Μία γυναίκα διώκεται, επιπλέον, για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και ένας άντρας για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Μεταξύ των 11 συλληφθέντων στο Αιγίνειο Πιερίας είναι μία δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα και ένας άνεργος από το Ίλιον.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος τους

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους, Βασίλη Νουλέζα, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», υπογράμμισε ο ίδιος, ο οποίος ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Επιπλέον, ο κ. Νουλέζας επισήμανε ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, αλλά είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο. Οι υπόλοιποι είναι από γύρω περιοχές. Σύμφωνα με το thestival.gr, οι υποστηρικτές των Θεματοφυλάκων, που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης, υποστήριξαν ότι οι κατηγορούμενοι «δεν έχουν σχέση με την απόφαση των γονέων να αρπάξουν τον διευθυντή». themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ