2021-12-19 20:25:51
Φωτογραφία για Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την μετάλλαξη Όμικρον με τη συμμετοχή Τσιόδρα
Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, έτσι ώστε να αποφασιστεί η στρατηγική που θα υιοθετήσει η χώρα για το διάστημα των γιορτινών ημερών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής. Η σύσκεψη έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και άλλων κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη αλλά και το δεδομένο ότι θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα, όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, συζητήθηκαν στην σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με την συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Η σύσκεψη σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έγινε σήμερα καθώς ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στην Σόφια. Νέα μέτρα δεν αποφασίστηκαν αλλά αυτό που τονίστηκε είναι ότι πρέπει να κερδηθεί χρόνος για την μετάλλαξη Όμικρον.


Στην σύσκεψη έγινε σύμφωνα με πληροφορίες απολογισμός της κατάστασης, συζητήθηκε τι περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα, αποτιμήθηκε η πορεία των εμβολιασμών που ήταν πολλοί και το Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δόθηκε η εντολή να είναι όλοι σε εγρήγορση για να αντιμετωπισθεί τυχόν έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον στην χώρα μας πριν τα Χριστούγεννα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών στην χώρα μας από κάθε πύλη εισόδου. Οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί σε rapid test 48 ωρών.

Όπως τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Το έκτακτο σχέδιο είναι να καθυστερήσει η Όμικρον, να έχουμε περισσότερα δεδομένα, και θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται να πάρουμε. Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown. Η κατεύθυνσή μας είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε. Η βασική αρχή είναι να έχουμε πολλούς εμβολιασμούς. Η Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα στα σκεπτικά όλων των χωρών».  themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ