2021-12-20 23:40:41
Φωτογραφία για Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με rapid test 72 ωρών για εμβολιασμένους - Plan B μετά τα Φώτα

 



Υπό το φόβο της μετάλλαξης Όμικρον η κυβέρνηση παίρνει κι άλλα μέτρα για τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, στα οποία και οι εμβολιασμένοι πολίτες θα καλούνται πλέον να πηγαίνουν με τεστ. Το Μέγαρο Μαξίμου, έτσι, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ενόψει της κυριαρχίας της μετάλλαξης Όμικρον και στη χώρα μας και παράλληλα να μην διαταράξει το γιορτινό κλίμα. Υπό αυτό το πρίσμα, ελήφθη η απόφαση για ενίσχυση του testing τις μέρες των γιορτών, ώστε να υπάρχει και μια ανάγλυφη επιδημιολογική εικόνα στο σύνολο της χώρας.



Ήδη, η κυβέρνηση είχε διανείμει self test σε όλους τους πολίτες για τις μέρες των Χριστουγέννων. Ήταν ένα μέτρο που δεν πήγε πολύ καλά, με δεδομένο ότι δεν συνδέθηκε με κάποια υποχρεωτικότητα, συνεπώς αρκετοί πολίτες το αμέλησαν και δεν πήραν το τεστ που τους αναλογούσε, με αποτέλεσμα το περιβάλλον ασφάλειας να μην είναι απόλυτο. Έτσι, ελήφθη η απόφαση και οι εμβολιασμένοι πολίτες να χρειαστούν ένα αρνητικό rapid test, προκειμένου να μπουν σε εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης ή ξενοδοχεία στις 31/12 και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Θα πρόκειται, το πιθανότερο, για test 72 ωρών, για να μην φρακάρουν και τα φαρμακεία, λόγω του μεγάλου φόρτου που, ούτως ή άλλως έχουν επωμιστεί, με δεδομένο ότι πρέπει να κάνουν και τα τεστ των ανεμβολίαστων πολιτών για τις δικές τους δραστηριότητες. Όσο για τα παιδιά 4-17 ετών, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό self test, ως ισχύει και σήμερα στην εστίαση. Κατά πάσα πιθανότητα, οι ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται την Τετάρτη ή ακόμα και αύριο.

www.reader.gr 


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ