2021-12-26 04:29:06
Φωτογραφία για Έρχεται καταιγίδα: Μεγάλη διασπορά  κορονοϊού τις επόμενες μέρες με πάνω από 9.000 κρούσματα
Νέα μεγάλη έκρηξη διασποράς τις αμέσως επόμενες ημέρες προβλέπουν τα μοντέλα των επιστημόνων, που υπολογίζουν ότι ήδη η μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί έως και το 10% των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται ενώ ανησυχία προκαλεί και η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων.

«Δεν είναι σε 20 μέρες η πανδημία, θα έρθει πιο μπροστά. Πιστεύω ότι αυτή την Τρίτη θα έχουμε πάνω από 9.000 κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Αλματώδης αύξηση στην Αττική

H αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι αλματώδης, με την Αττική να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έξαρση. Μέσα σε μόλις 4 ημέρες, από 2.264 που ήταν τα κρούσματα έφθασαν τα 3.433, προστέθηκαν δηλαδή, περισσότερες από 1.000 νέες μολύνσεις.

Χαρακτηριστικά στις 21 Δεκεμβρίου και τα 2.264 κρούσματα, μία μέρα μετά καταγράφονται 2.307, στις 23 Δεκεμβρίου 2.625, χθες 3.433 και σήμερα 3.200.


Την ίδια ώρα, το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι Νοτιοαφρικανοί ερευνητές, εκτιμούν ότι η Όμικρον, εκτός από την ήπια συμπτωματολογία, θα έχει φύγει από τη Νότιο Αφρική μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, με βάση τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται. Κάτι όμως, που δε σημαίνει ότι θα συμβεί και στη Ευρώπη, όπου αναμένεται τεράστια πίεση στα συστήματα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρύβονταν κάτω από τα τραπέζια για να γλιτώσουν τους ελέγχους! Σκέψεις για αναστολή των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης

«Σε χώρες όπως η Ελλάδα, με δυσμενή δημογραφικά χαρακτηριστικά και αρκετούς ανεμβολίαστους άνω των 50, ακόμα και μια ηπιότερη νόσος σε σχέση με τη δέλτα, που θα μολύνει περισσότερους, θα επιφέρει πίεση στο σύστημα υγείας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Από την πλευρά του ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, σημείωνει ότι «είμαστε πίσω και στη δόση είμαστε πίσω στους ανεμβολίαστους και πρέπει πραγματικά η πολιτεία να δει πλέον στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την υποχρεωτικότητα.»

Την ίδια ώρα μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

«Εάν εξεταστεί το θέμα περαιτέρω, δεν θα έχει χαρακτηριστικά κατηγοριών ανά δραστηριότητα, αλλά θα έχει χαρακτηριστικά ποιοι επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή των ειδικών Θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και δεν αποκλείεται, αν κριθεί αναγκαίο, να επισπευσθούν τα μέτρα που έχουν προαναγγελθεί για τις 3 Ιανουαρίου. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ