2021-12-28 10:43:01
Φωτογραφία για Ψηφιακή ταυτότητα στο Covid Free App: Βήμα – βήμα η διαδικασία
Πιο εύκολη είναι πλέον η καθημερινότητα των πολιτών κατά τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή νόσησης. Από την Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, στην εφαρμογή Covid-Free Wallet μπορούν να προσθέσουν και την ψηφιακή τους ταυτότητα.

Την προσθήκη της ψηφιακής ταυτότητας (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Στόχος είναι να περιοριστεί η συμφόρηση από τον έλεγχο πιστοποιητικών για τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις εισόδους καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και άλλων συναφών χώρων.

Οι πολίτες θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid-Free Wallet, την όποια μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store. Μετά την ενημέρωσή της, η εφαρμογή ενσωματώνει απόσπασμα της ταυτότητας που θα διευκολύνει με την επίδειξη τον έλεγχο.

Η ψηφιακή ταυτότητα (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) που προστίθεται στην εφαρμογή Covid-Free Wallet αντλεί στοιχεία από το TAXISnet ή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για την ταυτοποίηση του προσώπου χρησιμοποιούνται επίσης φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης.


Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα και όπου αλλού χρειάζεται.

Βήμα – βήμα η ενσωμάτωση της ψηφιακής ταυτότητας στο Covid Free Gr Wallet:

Βήμα πρώτο: κάνετε update στο app και στο κάτω δεξί μέρος θα εμφανιστεί η επιλογή “Ταυτοπροσωπία”

Βήμα δεύτερο: Δεδομένου πως δεν έχετε “ανεβάσει” την ταυτότητά σας, το πεδίο θα είναι κενό και πρέπει να πατήσετε το “+” κάτω δεξιά.

Βήμα τρίτο: Πρέπει να επιλέξετε αν θα ταυτοποιηθείτε με τους κωδικούς του taxisnet ή τους κωδικούς σας από e-banking

Βήμα τέταρτο: Μόλις ταυτοποηθείτε, η ταυτότητά σας θα βρίσκεται πλέον το Covid free app. Εμφανίζονται η φωτογραφία της ταυτότητάς σας, το όνομα και το επώνυμο, η ημερομηνία γέννησης και το QR Code. themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ