2021-12-29 14:20:08
Φωτογραφία για «Πρωτοχρονιά – Αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη»

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022, στις 22:00, στην ΕΡΤ2, «Η Αυλή των Χρωμάτων» κάνει «ποδαρικό» στο 2022, μ’ ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη.Οι φιλόξενοι οικοδεσπότες, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, μας «ταξιδεύουν» στη χρυσή εποχή του κορυφαίου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού: του Μανώλη Χιώτη, του «μάγκα» που έβαλε το μπουζούκι στα σαλόνια. Θυμόμαστε τα λαμπρά σουξέ, τα αθάνατα λαϊκά, αλλά και τα «μοντέρνα» τραγούδια με τις λάτιν και τζαζ πινελιές, τα οποία έγιναν η σφραγίδα του.

Στο «ταξίδι» αυτό, συνοδοιπόροι η αγαπημένη και μοναδική Γλυκερία, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης με τις μεστές ερμηνείες του και η νεότερη της παρέας Ιουλία Καραπατάκη, η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις.

Στη φιλόξενη αυλή μας ήρθαν για να τιμήσουν τον Μανώλη Χιώτη, τον μεγάλο δάσκαλο, και οι σολίστες του μπουζουκιού, Μανώλης Καραντίνης και Παναγιώτης Στεργίου, οι οποίοι μας «απογείωσαν» με τους περίτεχνους αυτοσχεδιασμούς τους.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης, εκδότης, δημοσιογράφος και μουσικός, μας μεταφέρει ανθρώπινες στιγμές του Χιώτη, ενώ αναφέρεται και στην ξεχωριστή θέση που έχει .

Η Σόφη Ζανίνου μάς μιλά για την πρώτη της γνωριμία, ως παιδί, με το λαμπρό, αχώριστο ζευγάρι των επιτυχιών, της Μαίρης Λίντα και του Μανώλη Χιώτη.

Ο συνεργάτης της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης -συγγραφέας και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού- παρουσιάζει ένα συνοπτικό, εμπεριστατωμένο, καλλιτεχνικό βιογραφικό του μεγάλου Χιώτη και εμπλουτίζει την εκπομπή με υλικό από το πολύτιμο αρχείο του.

Στο γλέντι με τις πενιές του Χιώτη, o Xρήστος Νικολόπουλος θυμάται στιγμές από τη συνεργασία του με τον μεγάλο συνθέτη, παίζει και τραγουδά κομμάτια που άφησαν ιστορία.

Ο  Αντώνης Μενεγής, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, χορεύει ζεϊμπέκικο στο «Πλουσιόπαιδο».

Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο με πολύ κέφι, όπως αρμόζει στην πιο γιορτινή ημέρα του χρόνου.

Ραντεβού, λοιπόν, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ2, για να πούμε «Καλή Χρονιά», να ανταλλάξουμε γλυκές ευχές, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και να τραγουδήσουμε αυθεντικές λαϊκές ερμηνείες!



Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός



Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Δημήτρης Ρέπας (μπουζούκι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Λάκης Χατζηδημητρίου (τύμπανα), Νίκος Ρούλος (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσσα Παυλάτου (κρουστά).



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ