2021-12-29 15:35:27
Φωτογραφία για Σε ισχύ από 6:00πμ της Πέμπτης τα νέα μέτρα - Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά
Από αύριο Πέμπτη 30/12,στις 06:00'πμ, τίθενται σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα ως «ανάχωμα» στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον,

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αποφασίστηκε ότι: 

Σε εστίαση - διασκέδαση το ωράριο λειτουργίας θα είναι εώς τις 12 το βράδυ. Θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι (6 ανά τραπέζι), ενώ θα απαγορεύεται πλήρως η μουσική. Ειδικώς για την παραμονή Πρωτοχρονιάς το ωράριο έως τις 02:00, αλλά θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί. Σε ισχύ από αύριο και όσα έχουν αποφασιστεί για τηλεργασία και χρήση διπλής ή ενισχυμένης προστασίας μάσκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η Μετάλλαξη Όμικρον είναι ήδη κυρίαρχη στην κοινότητα για αυτό και λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να οχυρωθεί το εθνικό σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο είναι σε πλήρη συμφωνία και με ιδιωτικές δομές, προκειμένου να παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό αν χρειαστεί. 

Πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί 

 

Παράλληλα ο  Πλεύρης υπογράμμισε ότι η Επιτροπή καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί, καθώς τα εμβόλια καλύπτουν την Όμικρον.

Η εμβολιαστική κάλυψη έχει ανέβει κατά 10 μονάδες. Στην τρίτη δόση είμαστε άνω του 75% των πολιτών, που τη δικαιούνται. Στις ευάλωτες ομάδες άνω των 60 ετών το ποσοστό που έχουν  κάνει ή προγραμματίσει υπερβαίνει το 90%. 
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ