2021-12-30 18:00:05
Φωτογραφία για Το Γ. Καλαφάτης γίνεται περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού



Μετά από 8,5 χρόνια ο Γιάννης Αλαφούζος αποπληρώνει τον Τσακίρη. Μικρότερο από 800.000 ευρώ είναι το ποσό που υπολείπεται για την εξόφληση του "Γεώργιος Καλαφάτης" και την οριστική μεταβίβαση της κυριότητας του στον Γιάννη Αλαφούζο. Συγκεκριμένα, η εταιρία "Σμύρνη 1890 Συμμετοχών ΑΕ", συμφερόντων του Γιώργου Τσακίρη, έχει να λάβει ακόμα 792.488 ευρώ.

Μόλις καταβληθούν τα λεφτά, η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί και 8,5 χρόνια μετά τη μετακόμιση του Παναθηναϊκού, το προπονητικό κέντρο θα αλλάξει ιδιοκτήτη. Η τελευταία δόση αναμένεται να καταβληθεί σύντομα, απ' ευθείας από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο οποίος από το 2018 και έπειτα, χρεώνεται προσωπικά τις πληρωμές και όχι μέσω της ΠΑΕ, όπως συνέβαινε προηγουμένως. Το "Γεώργιος Καλαφάτης" ανήκει τυπικά στην εταιρία "Ακαδημίες Αθλητικής Εκπαίδευσης Κορωπίου", την οποία είχε συστήσει το 2014 ο Αλαφούζος για αυτό τον σκοπό. Η επόμενη ενέργεια του Αλαφούζου θα είναι να μεταβιβάσει το "Καλαφάτης" στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός
. Πρόκειται για μία παλαιότερη εξαγγελία (και υπόσχεση) του εφοπλιστή, η οποία δεν είχε υλοποιηθεί. Μέχρι πρότινος, η ΠΑΕ χρωστούσε και εφόσον είχε ένα περιουσιακό στοιχείο, κινδύνευε από κατάσχεση και εκποίηση. Πλέον, η εταιρία έχει εξυγιανθεί και δεν έχει χρέη. Άρα είναι ασφαλές να αποκτήσει περιουσία. Πάντως, το τάιμινγκ και τους όρους της μεταβίβασης θα τους αποφασίσει ο Αλαφούζος στο προσεχές χρονικό διάστημα. Όμως, το σημαντικό είναι πως έχει δρομολογηθεί και ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός θα έχει κάτι στο όνομα του.

athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ