2022-01-05 21:27:49
Φωτογραφία για 10 Μικρά φυτά εσωτερικού χώρου
Τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου είναι ό,τι πιο όμορφο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι, ακόμη και αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, αφού  υπάρχουν πολλά είδη μικρής ανάπτυξης τα περισσότερα από τα οποία δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. 

Πόλκα

Τοποθετείστε διαφορετικές ποικιλίες σε ροζ ή πράσινες αποχρώσεις μέσα στην ίδια γλάστρα ή μικρά γλαστράκια σε όμορφα κασπώ. Η "ντελικάτη" και μικροσκοπική Πόλκα -Hypoestes phyllostachya- που κάποιες ποικιλίες της σε πράσινο-λευκό ή πράσινο-ροζ έχουν πραγματικά ...πουά όψη, είναι από τις πιο εύκολες και όμορφες επιλογές για να υπάρχει πάντα κάτι ...πράσινο πάνω στο τραπέζι, το γραφείο σας, το καθιστικό ή την κουζίνα. 

Mini Κυκλάμινα

Οι mini ποικιλίες που πολλές ανθίζουν δύο φορές τον χρόνο θα ζήσουν χωρίς πρόβλημα στο εσωτερικό του σπιτιού αν τους παρέχετε την αυξημένη υγρασία που έχουν ανάγκη, ενώ νεαρά φυτά Κυκλάμινου κανονικής ανάπτυξης μπορείτε να τα διατηρήσετε στο εσωτερικό για 1-2 χρονιές και στην συνέχεια να τα μεταφέρετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο. 


Ανθούριο

Η ανάπτυξή του είναι γενικά αργή, έτσι νεαρά Ανθούρια μικρού μεγέθους που θα βρείτε στις αρχές του χειμώνα σε όλα τα φυτώρια θα στολίσουν πραγματικά όποιο σημείο τα τοποθετήσετε μέσα σε ένα κασπώ ή καλαθάκι με τα εντυπωσιακά λουλούδια τους που παραμένουν ζωντανά για πολλούς μήνες.   

Καλαγχόη

Ανθεκτική και πολύ εύκολη στην φροντίδα της η Καλαγχόη είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές και ως φυτό εσωτερικού χώρου. Στα φυτώρια θα την βρείτε σχεδόν όλες τις εποχές, ανθισμένη ή όχι, σε ποικιλία αποχρώσεων και σε γλαστράκια κάθε μεγέθους.

Τα πολύ πολύ μικρά φυτά σε γλάστρες μεγέθους λίγο μεγαλύτερες από ...δαχτυλήθρα :) που πολύ συχνά θα βρείτε ακόμη και σε πολυκαταστήματα - super markets θα πρέπει να τα μεταφυτέψετε σε λίγο μεγαλύτερο δοχείο, αφού η ποσότητα του χώματος που περιέχουν δεν αρκεί για να θρέψει το φυτό παραπάνω από μερικούς μήνες. 

Ζεμπρίνα

O ...τρίχρωμος Τηλέγραφος, το ίδιο πανεύκολη σε φροντίδα και με περισσότερο εντυπωσιακό και πυκνό φύλλωμα. Όπως ακριβώς και ο Τηλέγραφος και όλες οι παρόμοιες εκατοντάδες ποικιλίες του είδους Tradescantia αναπτύσσονται σχετικά γρήγορα, όμως αν δεν θέλετε να τα τοποθετήσετε σε κρεμαστές γλάστρες - καλάθια και σε σημεία που η κάθετη ανάπτυξή τους δεν θα εμποδίζει, η μορφολογία τους είναι τέτοια που κλαδεύονται πολύ εύκολα χωρίς να χαλά το σχήμα του φυτού, έτσι μπορείτε μόνιμα να τα διατηρήσετε στο μέγεθος που θέλετε ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο σας. Καλλιεργούνται το ίδιο εύκολα και χωρίς χώμα μέσα σε γυάλες με νερό

Αερόφυτα

Ακόμη και αν ο χώρος που μπορείτε να διαθέσετε για φυτά εσωτερικού χώρου είναι μόνο αυτός στον ...τοίχο τα Αερόφυτα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα :)

Τα ...μαγικά φυτά που δεν αναπτύσσουν ρίζες έτσι μπορούν να αναπτυχθούν τοποθετημένα σε οποιοδήποτε σημείο και πάνω σε κάθε είδους αντικείμενα. Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για τα Αερόφυτα. 

Πιλέα

Η ...τυχερή Πιλέα ή Chinese Money Tree όπως συχνά αποκαλείται θεωρείται βάσει της Κινέζικης Φιλοσοφίας φυτό που φέρνει τύχη και ευημερία στον χώρο που θα τοποθετηθεί.

Διαθέτει εντυπωσιακά φύλλα σε σχήμα καρδιάς που στέκονται σε ιδιαίτερα λεπτούς μίσχους και  είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο και μικρής ανάπτυξης φυτό κατάλληλο για κάθε χώρο του σπιτιού. 

Εχεβέρια

Από τα πιο τυπικά και εντυπωσιακής μορφής Παχύφυτα, ειδικά αν αναζητήσετε σε φυτώρια ή ...φιλικά σπίτια - κήπους τις πιο σπάνιες ποικιλίες της Εχεβέριας σε κοκκινωπές αποχρώσεις.

Όπως όλα τα Παχύφυτα δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα χώματος, φυτεύεται ιδανικά σε χαμηλές και φαρδιές γλάστρες, ενώ όταν αρχίσει να πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα μπορείτε με ένα κομμάτι να δημιουργήσετε άλλα φυτά ή να την μεταφυτέψετε σε εξωτερικό χώρο. 

Διακοσμητικό Σπαράγγι

Η αγαπημένη ...Αράχνη. Και οι δύο βασικές ποικιλίες που διαφέρουν στην μορφολογία των πολύ λεπτών φύλλων ευδοκιμούν χωρίς πρόβλημα και σε συνθήκες εσωτερικού περιβάλλοντος χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ με το κατάλληλο κλάδεμα μπορείτε μόνιμα να διατηρείται το φυτό σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε.   

Ορχιδέα

Η ...βασίλισσα των καλλωπιστικών εσωτερικού χώρου που δεν είναι τόσο απαιτητική, φοβερή και τρομερή :) σε φροντίδα, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι πριν ασχοληθούν με την καλλιέργειά της.

Αν την τοποθετήσετε σε ένα ιδιαίτερα φωτεινό σημείο σε παράθυρο, την ποτίζετε μια περίπου φορά την εβδομάδα, με βύθισμα της γλάστρας σε νερό για μερικές ώρες και χρησιμοποιείτε τακτικά ένα υγρό οργανικό λίπασμα ειδικό για Ορχιδέες που θα βρείτε σε όλα τα φυτώρια, είναι σχεδόν σίγουρα θα αναπτυχθεί κανονικά. Για τον εμπλουτισμό του ειδικού χώματος, την μεταφύτευση όταν το γλαστράκι της γεμίσει ρίζες ή αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε σημάδι ασθένειας ο πιο απλός και πρακτικός τρόπος είναι να ζητήσετε βοήθεια από το ανθοπωλείο ή φυτώριο της γειτονιάς σας. Θα την φροντίζουν όπως ακριβώς πρέπει και θα σας την επιστρέψουν ...υγιή :)

Η συγκεκριμένη τακτική μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα φυτά μικρής ανάπτυξης τοποθετημένα σε αντίστοιχα μικρές γλάστρες που εύκολα μεταφέρονται και είναι μια πρακτική λύση για να κρατήσετε τα φυτά σας υγιή αν είστε πολύ νέοι στην ενασχόληση με την κηπουρική. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ