2022-01-05 21:55:23
Φωτογραφία για Διαμόρφωση Κήπου - Παρτεριών με Διακοσμητικές Πέτρες
Το διακοσμητικό χαλίκι και λεπτό βότσαλο-πέτρες σε διάφορες αποχρώσεις, είναι από τα πιο πρακτικά υλικά εδαφοκάλυψης και διαμόρφωσης κήπου - παρτεριών τόσο γιατί δεν απαιτούν κανενός είδους φροντίδα-συντήρηση όσο και γιατί το διακοσμητικό τους αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά εντυπωσιακό ανάλογα με τους συνδυασμούς χρωμάτων και σχημάτων που θα χρησιμοποιήσετε.

Πριν τοποθετηθούν οι διακοσμητικές πέτρες  θα πρέπει το χώμα να στρωθεί με το ειδικό γαιούφασμα εδαφοκάλυψης ώστε ανάμεσα στις πέτρες να μην φυτρώνουν αγριόχορτα-ζιζάνια. 

Συνδυασμοί αποχρώσεων σε πέτρες - διακοσμητικό χαλίκι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε μορφής διαμορφώσεις κήπου, ανεξάρτητα από το μέγεθος του χώρου και για την δημιουργία παρτεριών τετράγωνων, κυκλικών ή ασύμμετρου σχήματος.

Τα παρτέρια αυτής της μορφής, εκτός των άλλων, είναι ιδανικά και για εισόδους - κήπους πολυκατοικιών ακριβώς επειδή δεν απαιτούν κάποια φροντίδα και μπορούν να διαμορφωθούν με καθόλου ή και ελάχιστα φυτά όπως και περιμετρικά σημείων με φυτεμένα αειθαλή δέντρα - θάμνους, ώστε να μένουν καθαρά από φύλλα.


Κυβόλιθοι, μεγαλύτερες πέτρες όπως και γκαζόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συνδυαστικά στο ίδιο σημείο μαζί με διακοσμητικό χαλίκι για την δημιουργία ενός ακόμη πιο έντονου χρωματικά αποτελέσματος.  

Ανάμεσα στα τμήματα κάθε απόχρωσης μπορεί και να μην παρεμβάλλεται κανένα υλικό ή η οριοθέτηση να γίνει με πέτρες ή το ειδικό εύκαμπτο διαχωριστικό για παρτέρια, που προσφέρει τέλειο αισθητικά αποτέλεσμα ειδικά όταν χρησιμοποιούνται πολύ μικρές πέτρες - λεπτό χαλίκι. 

Ο συνδυασμός άσπρου - μαύρου δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε μεγάλους χώρους όσο και σε πολύ μικρά παρτέρια - συνθέσεις κήπου, με χαλίκι - λεπτό βότσαλο σε αντίστοιχες αποχρώσεις. 

Διακοσμητικές πέτρες δύο ή και περισσότερων αποχρώσεων μπορούν και να αναμειχθούν μεταξύ τους και να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπου διαμόρφωση παρτεριών ή εδαφοκάλυψης.  

Το μπλε-γαλάζιο διακοσμητικό χαλίκι και αντίστοιχης όψης διακοσμητικές πέτρες από συνθετικά υλικά που έχουν όψη γυαλιού, είναι μια επίσης πολύ ξεχωριστή πρόταση για διαμορφώσεις κήπου - παρτεριών σε συνδυασμό με άλλων αποχρώσεων υλικά, που δημιουργηθεί στα σημεία που θα τοποθετηθεί την οπτική ψευδαίσθηση του νερού. 

Χρωματιστές διακοσμητικές πέτρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλακοστρωμένα σημεία, ανάμεσα στις πέτρες-πλάκες, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο αισθητικά αποτέλεσμα. 

Οι πέτρες - βοτσαλάκια που φωσφορίζουν στο σκοτάδι είναι ένα ακόμη διακοσμητικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους σε κήπους - αυλές. Ανάμεσα σε πλάκες επίστρωσης σε διαδρόμους, για την δημιουργία ...φωτεινών μονοπατιών ή την κάλυψη του χώματος σε μεγάλες γλάστρες. Το βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι η όψη τους στην διάρκεια της ημέρας δεν είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ