2022-01-07 12:23:52
Φωτογραφία για Την οργή και αγανάκτησή του εκφράζει με επιστολή του,  φίλος αναγνώστης, για την καταστροφή του τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού.
Με επιστολή του στα «Σ.Ν.» φίλος αναγνώστης εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την καταστροφή που συντελείται στο μουσειακό σιδηροδρομικό τροχαίο υλικό.

Στην επιστολή του ο φίλος αναγνώστης αναφέρει:

"Στέλνω αυτό το μήνυμα για να αποτυπώσω κάπου την αγανάκτηση το θυμό τη λύπη για αυτά που αντικρίζουμε και διαβάζουμε καθημερινά για το σιδηροδρομικό ιστό της χώρας.

Αποκορύφωμα η χθεσινή εικόνα που αντίκρισα στο μηχανοστάσιο της Λάρισας. Παρατημένα τα ΜΑΝ στην είσοδο του μηχανοστασίου περιμένοντας το τέλος που όπως είδαμε χτες έρχεται. Ένα Ganz παρατημένο στο Παλαιοφάρσαλο ,παρατημένα τα MΑΝ στη Λάρισα ,τρένα που σήκωσαν μεγάλο μεταφορικό έργο ,τρένα με ιστορία. Πρέπει να κινητοποιηθούμε και να δράσουμε άμεσα να σώσουμε έστω 2 μονάδες Man και την Ganz του Παλαιοφαρσάλου. Να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Να σωθούν ,να γίνουν μουσειακά ,Κάτι να γίνει να μη χαθούν από μία τυχαία φωτιά όπως η χθεσινή. Στο μηχανοστάσιο Λάρισας υπάρχει για πάνω από 30 χρόνια μία Jung Siemens και 2 Faur. Αν δε σκοπεύει η Τραινοσέ να τα αξιοποιήσει με κάποιο τρόπο να τα αποχαρακτηρίσει ώστε με κάποιο τρόπο να σωθούν. Απλά να κινηθούμε γρήγορα γιατί όλα βλέπω να έχουν τη μοίρα των επιβατάμαξων στα πέριξ της Θεσσαλονίκης.


Μία ερώτηση προς Ο.Σ.Ε. κυρίως ,υπάρχουν εργάτες γραμμής ,υπάρχουν άνθρωποι που στήριζαν στις πλάτες τους το σιδηρόδρομο. Κάθε μέρα διαβάζουμε πως συνταξιοδοτούνται άνθρωποι που αποτελούν το κορμό του ΟΣΕ και της Τραινοσέ όχι υπάλληλοι γραφείων αλλά υπάλληλοι που τόσα χρόνια όταν υπήρχαν φυσικά φαινόμενα ή γινόταν έργα σε κάποιο σημείο το μεταφορικό έργο δεν σταματούσε ΠΟΤΕ(κλειδούχοι, σταθμάρχες, εργάτες γραμμής).Σε αυτούς στηρίζονταν ο ΟΣΕ, μετατάχθηκαν στην αρχή της κρίσης και δεν επέστρεψαν ποτέ.

Ανθρώπους χρειάζεται ο σιδηρόδρομος και καίρια έργα σε σημεία που πονά. Ούτε ασημένια, λευκά και κόκκινα βέλη ούτε τρένα υδρογόνου. Αναδιάρθρωση δρομολογίων και μελέτες για επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν σε αστικούς ιστού. Στη Λάρισα καλοδεχούμενα και τα ηχοπετάσματα αλλά σημαντικότερες οι μελέτες για τις υπόγειες διαβάσεις. Στη Καλαμπάκα καλοδεχούμενη η ηλεκτροκίνηση αλλά πρέπει να γίνουν μελέτες για αντικατάσταση των ισόπεδων διαβάσεων σε πολλά σημεία της γραμμής και φυσικά βελτίωση των δρομολογίων. Ηλεκτροκίνηση με ένα δρομολόγιο την ημέρα;

Καλοδεχούμενη η ηλεκτροκίνηση στο Βόλο και η αλλαγή της χάραξης με πέρασμα από ΒΙΠΕ αλλά απαιτούνται περισσότερα δρομολόγια, απευθείας συνδέσεις με Αθήνα Θεσσαλονίκη.

Αλλαγή της πολιτικής του ΟΣΕ(ΓΑΙΑΟΣΕ) σχετικά με το τροχαίο υλικό που δεν χρησιμοποιείται και κτιριακές εγκαταστάσεις που είναι κλειστές. π.χ. οι μονάδες που σαπίζουν στη Λάρισα, ο παλιός ΣΣ Θεσσαλικό στη Λάρισα, παλιές ατμάμαξες και BREDA στο Βόλο.

Ευτυχώς γίνονται κινήσεις( όπως η μεταφορά της Α304 στο ΣΣ Μπράλου) που είναι σημαντικές για την αξιοποίηση του μουσειακού υλικού και τη σωτηρία του. Ας ελπίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τις Α/Α στη Λάρισα.

Καλή συνέχεια στην αποτύπωση των προβλημάτων και των ειδήσεων που αφορούν το σιδηρόδρομο."

Εικόνα:debater.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ