2022-01-08 00:25:48
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία και επιστράτευση γιατρών. Μόνο στην Αττική νοσηλεύονται 46 παιδιά



Όλο και μεγαλύτερη είναι η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της χώρας τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των εισαγωγών που έχει προκαλέσει η κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα και η έκρηξη νέων κρουσμάτων που συνεπάγεται. Την ίδια στιγμή και με την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων να απέχει ελάχιστες πλέον ώρες, δεκάδες είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας με επιπλοκές του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, μόνο στα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής την Παρασκευή νοσηλεύονται συνολικά 46 παιδιά. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ήπια συμπτώματα και τα περισσότερα νοσηλεύονται 2 με τρεις ημέρες στα νοσοκομεία. Στα θετικά νέα, ένα κορίτσι 16 ετών στη Θεσσαλονίκη που νοσηλευόταν με κορονοϊό για περισσότερο από μία εβδομάδα βγήκε από τη ΜΕΘ σήμερα Παρασκευή καθώς οι γιατροί κατάφεραν να την αποσωληνωνόσουν.


Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία και γιατροί με κορονοϊό έφερναν επιστράτευση

Οι εφημερίες στα νοσοκομεία γίνονται όλο και πιο δύσκολες ενώ εντοπίζονται ελλείψεις και σε προσωπικό, καθώς πολλοί γιατροί και νοσηλευτές, είναι θετικοί στον κορονοϊό και πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Τα τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.500 υγειονομικούς να έχουν μολυνθεί και να έχουν μπει σε απομόνωση.

Έτσι αποφασίστηκε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, η οποία θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει και για τα νοσοκομεία της Αττικής. Το μεγάλο σύστημα είναι αν αντέξει το ΕΣΥ με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι η προέλαση της Όμικρον θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα και το Σισμανόγλειο θα μετατραπεί νοσοκομείο αποκλειστικά για COVID, ενώ το ΝΙΜΙΤΣ θα μπει στη μάχη για απλά περιστατικά.

Ασφυξία στα νοσοκομεία της Αττικής

Τις τελευταίες επτά ημέρες έγιναν συνολικά 3.404 εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό, ενώ μόνο στην Αττική νοσηλεύονται συνολικά 1.281 ασθενείς. Η τελευταία εφημερία στο Σισμανόγλειο ήταν ασφυκτική με συνολικά 58 νέες εισαγωγές ασθενών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες.

Την ίδια ώρα γιατρός του νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς τόνισε στο OPEN ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη COVID στο νοσοκομείο και για το λόγο αυτό έχουν επιταχθεί ήδη πέντε κλινικές.

Ακόμα δυσκολότερη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς η μετάλλαξη Όμικρον βρήκε της εντατικές ήδη γεμάτες από το κύμα πανδημίας που έφερε η Δέλτα. Πολλοί είναι οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί για αστυνομία και στρατό

Σήμερα Παρασκευή είχαν τηλεδιάσκεψη λοιμωξιολόγοι για το πώς θα συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων και των υπολοίπων κρίσιμων υπηρεσιών για τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη, υπήρξε εισήγηση για να λειτουργούν οι υπηρεσίες αυτές με το ίδιο ακριβώς πρωτόκολλο που έχουν οι υγειονομικοί.

Δηλαδή, να επιστρέφουν στο πόστο τους μετά από πενθήμερη καραντίνα ακόμα και αν έχουν θετικό τεστ, αλλά ελαφριά συμπτώματα. Φυσικά, θα πρέπει να φορούν τη μάσκα K-95 ή διπλή μάσκα.

Διαβάστε ό,τι σας ενδιαφέρει για την Υγεία, ΕΔΩ  

Πηγή: ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ