2022-01-08 22:26:43
Φωτογραφία για Η Alpha Trains επεκτείνει τον στόλο της με τρένα μπαταρίας στη Γερμανία
Διαδραματίζοντας το ρόλο της ως πρωτοπόρος στην παροχή «πράσινων» αντιλήψεων κινητικότητας, η Alpha Trains είναι από τους πρώτους εκμισθωτές στην Ευρώπη που προσφέρει τρένα με μπαταρία με μίσθωση.

Οι πολλαπλές μονάδες Siemens Mireo Plus B με 31 ηλεκτρικές μπαταρίες δεν είναι μόνο μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στον υπάρχοντα στόλο του εκμισθωτή – στέλνουν επίσης ένα ισχυρό μήνυμα για βιωσιμότητα.

Η Niederbarnimer Eisenbahn GmbH (NEB) θα μισθώσει τα οχήματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τον όμιλο Alpha Trains , και σκοπεύει να τα εκμεταλλευτεί σε 10 γραμμές στο Ανατολικό Βρανδεμβούργο μεταξύ του Βερολίνου και των πολωνικών συνόρων. Οι επιχειρήσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2024, πράγμα που σημαίνει ότι η Verkehrsverbund Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (VBB) θα αναπτύξει για πρώτη φορά πολλαπλές μονάδες υβριδικής μπαταρίας στα δρομολόγιά της.

Εκτός από την KfW IPEX-Bank και τη Nord/LB, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμμετέχει επίσης στη χρηματοδότηση των πολλαπλών μονάδων και το έργο ανταποκρίνεται πλήρως στους στόχους βιωσιμότητας
. Το έργο υποστηρίζεται επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) μέσω της διευκόλυνσης Connecting Europe Facility (CEF) για έργα μεταφορών, η οποία συμπληρώνεται επίσης από πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα NER300.

Πολλαπλές μονάδες τελευταίας τεχνολογίας

Οι υπερσύγχρονες πολλαπλές μονάδες αντλούν την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου από τις εναέριες γραμμές κατά μήκος ηλεκτρισμένων τμημάτων της τροχιάς καθώς και από την ανακτημένη ενέργεια πέδησης. Σε διαδρομές όπου διακόπτεται η εξωτερική παροχή ρεύματος, τα οχήματα χρησιμοποιούν ενέργεια από τις φορτισμένες μπαταρίες τους, οι οποίες παρέχουν αυτονομία άνω των 90 χλμ. Πρόσθετοι σταθμοί φόρτισης θα κατασκευαστούν κατά μήκος των διαδρομών, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι μελλοντικές λειτουργίες. Η ισχύς που θα αντλείται από τις ηλεκτροδοτημένες γραμμές και τους σταθμούς φόρτισης θα παράγεται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές και τα τρένα θα κινούνται με ουδέτερη εκπομπή άνθρακα. Οι νέες πολλαπλές μονάδες αναμένεται να εξοικονομήσουν περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια λίτρα ντίζελ ετησίως, μειώνοντας έτσι τις τοπικές εκπομπές άνθρακα κατά περισσότερο από 11,

Ο Shaun Mills, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Alpha Trains, σχολίασε: «Η Alpha Trains προσφέρει λύσεις που είναι βιώσιμες και προσιτές. Τα ηλεκτρικά τρένα με μπαταρία για τη NEB είναι το καλύτερο παράδειγμα: οι ανταγωνιστικές προσφορές χρηματοδοτικής μίσθωσης και τα φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα πρόωσης είναι βασικοί παράγοντες για την προώθηση της μετάβασης στην πράσινη κινητικότητα».

Ο Thomas Schmidt, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Trains Europa GmbH, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η Niederbarnimer Eisenbahn GmbH, η οποία είναι πελάτης μας εδώ και πολλά χρόνια, μας εμπιστεύεται για να τους υποστηρίξουμε με την εμπειρία, την τεχνική τεχνογνωσία και το πάθος μας σε αυτό. φιλόδοξο, στραμμένο προς το μέλλον έργο».

Ο Detlef Bröcker, Διευθύνων Σύμβουλος της NEB, δήλωσε: «Η αγορά 31 ηλεκτρικών τρένων με μπαταρία για το δίκτυο του Ανατολικού Βρανδεμβούργου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιδιώκουμε αυτή τη νέα τεχνολογία στη μετάβαση των μεταφορών μαζί με τον μακροχρόνιο συνεργάτη μας Alpha Trains .»

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Ambroise Fayolle, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο βήμα στον δρόμο προς τις περιφερειακές μεταφορές με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα στη γύρω περιοχή του Βερολίνου. Τα ελκυστικά περιφερειακά τρένα είναι απαραίτητα για τη μετάβαση σε φιλική προς το κλίμα κινητικότητα, καθώς ενθαρρύνουν τους επιβάτες να αλλάζουν από οδικό σε σιδηρόδρομο, αποφεύγοντας έτσι τις εκπομπές CO 2 και τη συμφόρηση που προκαλούνται από τη χρήση ιδιωτικών μεταφορών.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών, Adina Vălean, δήλωσε: «Λύσεις όπως οι καινοτόμοι περιφερειακοί σιδηρόδρομοι που συνδυάζουν τη χρήση εναέριων γραμμών επαφής και τροφοδοσίας μπαταρίας συμβάλλουν στο να γίνουν οι σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ευρώπη ακόμη πιο βιώσιμες. Όπως καταδεικνύει αυτή η πρωτοβουλία, συνδυάζοντας τα δάνεια της ΕΤΕπ και τα κεφάλαια του μηχανισμού Connecting Europe Facility, μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο των επενδύσεών μας για την επίτευξη αυτού του στόχου.»

globalrailwayreview.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ