2022-01-11 12:52:29
Φωτογραφία για Απίστευτο! Το «Μην Κοιτάτε Πάνω» αντέγραψε μια ολόκληρη σκηνή από τα «Εγκλήματα»...
Όσο και να το προσπάθησες, δεν κατάφερες να την αποφύγεις. Το «Μην Κοιτάτε Πάνω» είναι η ταινία που τρένταρε περισσότερο τις ημέρες των γιορτών. Είδες να την σχολιάζουν στο timeline σου στο Facebook, πέρασε φευγαλέα από τα stories σου στο Instagram, στην πρότεινε ο αλγόριθμος του Netflix που σε γνωρίζει καλύτερα και από τον ψυχολόγο σου, ε και μεταξύ μας με την εστίαση να κλείνει στις 2:00 δεν είχες και καλύτερο να κάνεις.

Στο «Μην Κοιτάτε Πάνω» η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν κομήτη που κατευθύνεται προς τη Γη και θα μας αφανίσει όλους. Χμ, πρωτότυπο. Ωστόσο πρόκειται για μία αλληγορία σχετικά με την ανικανότητα των ισχυρών του πλανήτη και των fake news που «καταπίνει αμάσητα» η ανθρωπότητα σχετικά με την κλιματική αλλαγή που ετοιμάζεται να καταπιεί τον πλανήτη μας. Μία μαύρη κωμωδία που καταπιάνεται με το τέλος της ανθρωπότητας και την καταστροφή του πλανήτη. Τουλάχιστον με τους όρους που γνωρίζουμε σήμερα.


Σοκαριστικό; Ξεκάθαρα. Όπως το γεγονός πως στην ταινία ο Ντι Κάπριο είναι παντρεμένος με συνομήλική του. Μίλησέ μου για σενάρια επιστομονικής φαντασίας.

Ο Λίο της καρδιάς μας υποδύεται τον καθηγητή, Δρ Ράνταλ Μίντι, που μαζί με την Κέιτ Ντιαμπάσκι (Τζένιφερ Λόρενς), ανακαλύπτουν τον μετεωρίτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη. Και σταματώ εδώ την ανάλυση. Αν  θέλεις να δεις την ταινία, υπάρχει το Netflix. Αλλιώς διάβασε την κριτική εδώ.

Αυτές οι γραμμές γράφονται ώστε να επισημανθεί κάτι που δεν έχεις διαβάσει πουθενά αλλού. Μία αλήθεια που αποκαλύπτει το Provocateur.gr για πρώτη φορά. Η σκηνή του Ντι Κάπριο στο κρεβάτι με την Κέιτ Μπλάνσετ όπου γνωρίζονται και μιλούν για τις ζωές τους είναι επικά αστεία. Τόσο διαφορετικές ζωές. Από τη μία η Κέιτ Μπλάνσετ που «γεννήθηκε μέσα σε βαθύ πλούτο, πήρε τρία μεταπτυχιακά, δύο διαζύγια, έχει κοιμηθεί με δύο πρώην προέδρους, μιλάει 4 γλώσσες και έχει στην κατοχή της δύο πίνακες του Μονέ». Και στην άλλη γωνιά του κρεβατιού ο Ντι Κάπριο. «Όπου ο πατέρας του ήταν δάσκαλος γεωργαφίας στο γυμνάσιο, η μητέρα του ήταν κομμώτρια και κατάφερε να πάρει αυτόγραφο του Μαρκ Χάμιλ στην αφίσα του από το Star Wars». Μυθιστορηματική η ζωή του.

Αλλά ώπα ώπα σαν να μας θύμισε κάτι. Η σκηνή στο κρεβάτι, οι δύο τόσο διαφορετικές ζωές που συναντιούνται. Δεν μπορεί να είναι μόνο δική μας ιδέα. Σίγουρα πέρασε και από το δικό σου μυαλό. Ναι, η σκηνή είναι σχεδόν copy paste από την σειρά «Εγκλήματα». Τότε που ο Κώστας Κόκλας, υποδύεται τον Αλέκο τον Χασάπη, γνωρίζει την Πέγκυ, μία βαθύπλουτη γυναίκα που κατακτά πάντα τον άνδρα που θέλει. Από τη μία η Πέγκυ περνούσε τα καλοκαίρια της στο Μπάντεν Μπάντεν, από την άλλη ο Αλέκος στην Μακρακώμη – Μακρακώμη. Η Πέγκυ πρωτογνώρισε τον έρωτα στο κολλέγιο του Σαν Σεμπαστιάν στην Γενεύη, ο Αλέκος στο κολλέγιο της Μαντάμ Κικίτσας στην πλατεία Λαού στη Λαμία. Η Πέγκυ μιλάει 4 γλώσσες, ο Αλέκος 2: Ελληνικά και Αρβανίτικα. Εκείνη παντρεύτηκε γιατί το ήθελε ο μπαμπάς, εκείνος για τον απείλησε ο πεθερός.

Περισσότερα στο βίντεο. Τίμια η προσπάθεια στο «Μην Κοιτάτε Πάνω» αλλά στα «Εγκλήματα» το έκαναν καλύτερα.

Αγαπητέ Λίο, αν δεν γεννήθηκες κι εσύ στον Δομοκό απέναντι από το χαμάμ και τα παιδικά σου χρόνια δε μυρίζουν κοπριά, τυρόγαλο και γίδα που βράζει, δεν μπορείς να συγκριθείς με τον Alekos The Butcher. Συγγνώμη.

Άγγελος Κωνσταντούλιας - provocateur

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ