2022-01-15 11:33:56
Φωτογραφία για Κοροναϊός - Ελλάδα: Έρχεται χαλάρωση των μέτρων - Ποιο είναι το πρώτο που θα «αποχαιρετήσουμε»

Σταθερά πτωτική πορεία ακολουθούν τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, με τους επιστήμονες να κάνουν μάλιστα λόγο και για αποκλιμάκωση της κατάστασης, η οποία ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σήμερα τα κρούσματα κινήθηκαν σε αριθμούς κάτω από τις 20.000, ενώ ακόμα και στο πικ του κύματος, όπου φτάσαμε στα 50.000 κρούσματα, η πίεση στο σύστημα υγείας δεν έφτασε στα εφιαλτικά σημεία του πρώτου και δεύτερου κύματος.

Η βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας έχει ως αποτέλεσμα να συζητείται ήδη η κατάργηση κατάργηση κάποιων από τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται τώρα σε ισχύ, όπως η απαγόρευση της μουσικής, και το ωράριο λειτουργίας σε εστίαση και διασκέδαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέλη της Επιτροπής σημειώνουν ότι εφόσον πάμε ακόμη καλύτερα τις επόμενες μέρες θα εξετάσουν μια πρώτη «ελάφρυνση» των μέτρων.

Όπως λένε οι ίδιοι, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, στα τέλη της ερχόμενης βδομάδας – αρχές της μεθεπόμενης- θα έχουμε έναν μέσο όρο κρουσμάτων που θα κυμανθεί στις 10.000 νέες μολύνσεις και αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να πάρουν (αρχικά) πίσω την απαγόρευση της μουσικής.





Περισσότερα: in.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ