2022-01-17 20:18:24
Φωτογραφία για Τι λένε οι επιστήμονες για τον θόρυβο που τρομοκρατεί κάθε βράδυ την Πολίχνη
 

Από τα Χριστούγεννα και μέχρι σήμερα ο ήχος αυτός άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικός τις μεταμεσονύχτιες ώρες στα Μετέωρα Πολίχνης

Το «μυστικό» δείχνει να βρίσκεται βαθιά στους υπονόμους του υδραγωγείου της περιοχής.

Βαθιά στους υπονόμους του υδραγωγείου στα Μετέωρα Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, θα αναζητήσουν οι τοπικές αρχές τα αίτια του «περίεργου» ήχου που ακούγεται τη νύχτα βγάζοντας έξω από τα σπίτια τους τους κατοίκους.

Από τα Χριστούγεννα και μέχρι σήμερα ο ήχος αυτός άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικός, προκαλώντας όμως και φόβο στους ανθρώπους της περιοχής οι οποίοι δεν ήξεραν αν πρόκειται για κάποιο προσεισμικό ήχο ή κάποιο ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο.

Η έρευνα που έγινε από επιστήμονες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να προέρχεται ο «περίεργος» ήχος από τη γη προμηνύοντας κάποιο σεισμό ή κάποια εσωτερική κατολίσθηση πετρωμάτων
. Ο καθηγητής γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας Κώστας Παπαζάχος επισήμανε ότι ο ενοχλητικός θόρυβος δεν έχει καμία σχέση με σεισμό. «Ο ήχος αυτός δεν είναι φυσικής προέλευσης και δεν έχει να κάνει με το θέμα των σεισμών. Έχω ενημερωθεί για το θέμα, αλλά είναι ένας ήχος που δεν είναι συνεχόμενος, είναι σαν χτύπος και δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο που να σχετίζεται με τη σεισμολογία. Είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να λύσουν οι αρμόδιοι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Μετεώρων Πολίχνης εξήγησε ότι αυτός ο ήχος υπήρχε αρκετό καιρό, αλλά από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα έγινε πολύ πιο έντονος και ενοχλητικός για τους κατοίκους. «Είναι ένας ήχος που ξεκινά περίπου στη μια τα ξημερώματα και κρατά μέχρι τις 7 το πρωί. Περιμένουμε μια επίσημη ενημέρωση από το Δήμο και τις αρχές για το τι ακριβώς συμβαίνει και να δοθεί μια λύση γιατί οι κάτοικοι δεν μπορούν να κοιμηθούν».

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και βίντεο από το σημείο όπου ακούγεται ο θόρυβος, προέρχεται από το υδραγωγείο στο οποίο θα πρέπει η ΕΥΑΘ να κάνει έρευνα για να διαπιστώσει εάν υπάρχει πρόβλημα με κάποια αντλία που στέλνει νερό.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ