2022-01-17 19:58:26
Φωτογραφία για Σε τροχιά αναβάθμισης ο Οδοντωτός - Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλαβρύτων - Περιφέρειας - ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Υπογράφεται μέσα στις προσεχείς μέρες το MOU (Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης) προκειμένου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλάβει τη μελέτη χρηματοδότησης των έργων αναβάθμισης των συρμών αλλά και της γραμμής του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό-Καλάβρυτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, η μελέτη θα ενταχθεί από την Περιφέρεια στο ΠΕΠ «Δυτική Ελλάδας 2021-2023» χρηματοδοτώντας το με πόρους του ΕΣΠΑ, με τελικό δικαιούχο του έργου τη Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων.

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά από συνεχείς επαφές αλλά και στενή συνεργασία Παπαδόπουλου και Ζαΐμη αξιοποίηση και ενίσχυση του "Οδοντωτού", καθώς και η τουριστική ενδυνάμωση των Καλαβρύτων. Να θυμίσουμε οτι ένα χρόνο πριν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κος Ζαΐμης είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ Τσαλίδη, όπου μπήκαν οι βάσεις της συνεργασίας.

Δήμος Καλαβρύτων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπογράψουν το Μνημόνιο στο οποίο θα αποτυπώνονται οι δεσμεύσεις των τριών μερών, μελέτη, προϋπολογισμός, χρονοδιαγράμματα, για την υλοποίηση του έργου.

«Η δική μας δέσμευση είναι η ένταξη της χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ και η έναρξη του έργου μέσα στο 2022» αναφέρει σχετικά, στη εφημερίδα «Γνώμη» και την «Ωρα των Καλαβρύτων» ο Φωκίων Ζαΐμης Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας.

Μέσα από το Μνημόνιο ξεκαθαρίζεται ότι ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος των Καλαβρύτων θα πρέπει να συνεχίσει «να αποτελεί μια μοναδική εμπειρία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία μπορεί να αναδειχτεί και να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και για την τοπική και εθνική οικονομία».

Μέσα από τη δράση αυτή τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Οδοντωτού προβλέπεται να συνδυαστούν με τις σύγχρονες ανέσεις που παρέχει ο Προαστιακός, με την αξιοποίηση των τεχνολογιών.

Σύμφωνα με το σχέδιο η μελέτη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα σχεδιαστεί για ένα έργο με τρία χωριστά υποέργα

➠Τεχνολογίες για το Τραίνο

➠Τεχνολογίες για τους Σταθμούς

➠ Επικοινωνιακή δραστηριότητα-Marketing.

Οι παλαιάς τεχνολογίας συρμοί θα αναβαθμιστούν ενώ οι εγκαταλειμμένες στάσεις θα ανακαινιστούν και εκσυγχρονιστούν με σύγχρονες προδιαγραφές τηλεδιοίκησης.

«Οι τεχνολογίες που θα επιλεγούν θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία του ταξιδιού με το συγκεκριμένο τραίνο» σύμφωνα με τον κ. Ζαΐμη.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι ζήτηση που έχει ο Οδοντωτός σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να ικανοποιήσει και η ενίσχυσή του είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη.

kalavrytanews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ