2022-01-28 07:47:30
Φωτογραφία για 5 Προτάσεις διαμόρφωσης χώρου για τα σημεία κάτω από παράθυρα
Τρόποι για να αξιοποιήσετε τους τοίχους 

που βρίσκονται τα παράθυρα

Η σωστή αξιοποίηση του χώρου που βρίσκονται τα παράθυρα, ειδικά αν η θέση τους κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του σπιτιού δεν έχει προβλεφθεί με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο -φαινόμενο πολύ συχνό ειδικά σε παλαιότερα σπίτια- είναι από τους παράγοντες που επηρεάζουν ή και περιορίζουν τις επιλογές εσωτερικής διαμόρφωσης κάθε δωματίου και πολύ συχνές οι περιπτώσεις, ειδικά σε μικρά σπίτια, που υποχρεωτικά και οι τοίχοι που φιλοξενούν τα παράθυρα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση επίπλων.  



Ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του κουφώματος (ανοιγόμενο προς τα μέσα, συρόμενο κλπ) αναζητείστε τρόπους που θα αξιοποιούν όχι μόνο το φως αλλά και τον χώρο στο συγκεκριμένο σημείο, με την τοποθέτηση στο κάτω μέρος του παραθύρου λειτουργικών χαμηλών επίπλων που μπορεί να είναι  από καθίσματα, χαμηλές συνθέσεις και τραπέζια έως βοηθητικά αλλά ιδιαίτερα χρηστικά έπιπλα, ώστε οι ελεύθεροι από παράθυρα τοίχοι κάθε δωματίου να αξιοποιηθούν σε ολόκληρο το ύψος τους με ψηλότερα και πιο ογκώδη έπιπλα. 



1. Κλειστά ή ανοιχτά χαμηλά έπιπλα αποθήκευσης



Χαμηλές συνθέσεις, ραφιέρες αλλά και τραπέζια κονσόλες, μικροί μπουφέδες κλπ. μπορούν θαυμάσια να τοποθετηθούν στο σημείο κάτω από ένα παράθυρο. 

Το ιδανικό διακοσμητικά είναι το μήκος του επίπλου να συμβαδίζει με εκείνο του παραθύρου, ενώ κουρτίνες ρόμαν ή στόρια είναι η πιο πρακτική και όμορφη επιλογή για διαμορφώσεις αυτού του τύπου. 

2. Φυτά εσωτερικού χώρου

Από τις πιο όμορφες επιλογές αν έχετε φυσικά την δυνατότητα να ...θυσιάσετε το σημείο μπροστά ή κάτω από ένα παράθυρο για την τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου.

Εκτός από μεγάλα φυτά μπροστά στο παράθυρο και σε χαμηλά έπιπλα ή και ράφια, τοποθετημένα σε ύψος ανάλογο με εκείνο του παραθύρου, μπορείτε να συγκεντρώσετε πολλές γλάστρες. 

Ένα μεμονωμένο κάθισμα - πολυθρόνα είναι το καταλληλότερο έπιπλο για να συμπληρώσετε την διαμόρφωση μπροστά από παράθυρα που έχετε τοποθετήσει φυτά εσωτερικού χώρου. 

3. Καθίσματα -  Ειδικές κατασκευές 

Αν ο γενικός σχεδιασμός του σαλονιού το επιτρέπει ή η έλλειψη χώρου το ...επιβάλλει, κάτω από μεγάλου μήκους παράθυρα ή και μπροστά από μπαλκονόπορτες μπορεί να τοποθετηθεί ο καναπές. 

Ιδανικές διαμορφώσεις για το σημείο κάτω από παράθυρα αποτελούν και οι ειδικές κατασκευές από ξύλο - απλά ράφια που στο επάνω μέρος περιλαμβάνουν πάγκο-κάθισμα με μαξιλάρια και στο κάτω κλειστούς ή ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους. 

Είναι ένας τύπος διαμόρφωσης ιδιαίτερα εντυπωσιακός αισθητικά που ταυτόχρονα αξιοποιεί τον χώρο πολύ λειτουργικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο καθιστικό αλλά και σε υπνοδωμάτια ή ακόμη και στην κουζίνα αν στον χώρο υπάρχει ψηλό παράθυρο.

Αναβαθμίστε την λειτουργικότητα και αισθητική του χώρου σας με εσωτερικά περβάζια στα παράθυρα

4. Γραφείο - Βιβλιοθήκες

Το φωτεινό σημείο μπροστά από παράθυρα είναι ασφαλώς το ιδανικό για την τοποθέτηση γραφείου. 

Εκτός από την τοποθέτηση κανονικών γραφείων, πλήρη αξιοποίηση του χώρου για αντίστοιχη χρήση, ειδικά σε μικρά καθιστικά, στην κρεβατοκάμαρα κλπ προσφέρει και η τοποθέτηση ενός ραφιού σε μήκος ανάλογο με αυτό του παραθύρου που μπορεί να χρησιμοποιείται σαν γραφείο - πάγκος εργασίας κλπ.

 

Αυτού του τύπου οι διαμορφώσεις μπορούν και να συμπληρωθούν με κλειστά έπιπλα αποθήκευσης (κομοδίνα-συρταριέρες) κάτω από το ράφι, όπως και να δημιουργηθούν σε γωνιακή διάταξη στις περιπτώσεις που στο ίδιο δωμάτιο χρειάζεστε χώρο εργασίας για δύο άτομα.

Οι ειδικές ξύλινες κατασκευές που "ενσωματώνουν" το παράθυρο στο κέντρο τους γύρω από έπιπλα-ράφια που μπορούν να περιλαμβάνουν γραφείο ή κάθισμα-καναπέ και ψηλές ραφιέρες - βιβλιοθήκες είναι επίσης ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε λειτουργικά πλήρως τον τοίχο που βρίσκεται το παράθυρο,  ενώ και αισθητικά είναι πολύ ιδιαίτερες. 

5. Τραπέζι φαγητού

Μπροστά σε ένα μεγάλο ή μικρότερο παράθυρο μπορεί φυσικά να δημιουργηθεί και μια ιδιαίτερα ...φωτεινή τραπεζαρία. 

Ανάλογα με το ύψος του παραθύρου και την γενική διαμόρφωση του χώρου κάτω από το παράθυρο μπορεί να τοποθετηθεί παραλληλόγραμμο, στρογγυλό ή και οβάλ ανοιγόμενο τραπέζι, ενώ και οι συνθέσεις τραπεζαρίας που περιλαμβάνουν έναν μικρό καναπέ είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες αν αυτός τοποθετηθεί στην πλευρά του παραθύρου.  


soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ