2022-01-30 11:06:12
Φωτογραφία για Ζεσταθείτε με ασφάλεια
Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, συνολικά 12 άνθρωποι πέθαναν στα καμμένα σπίτια τους από πυρκαγιές που προκλήθηκαν από θερμαντικά σώματα.

ΖΕΣΤΑΘΕΙΤΕ….ΑΣΦΑΛΩΣ

Οι συσκευές θέρμανσης αποτελούν μία σημαντική αιτία των πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε κατοικίες. Οι περισσότερες από αυτές παρατηρούνται τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα σε ημέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μερικές απλές ενέργειες θα προστατέψουν εσένα και την οικογένεια σου από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διατήρηστε αντικείμενα τα οποία αναφλέγονται εύκολα σε απόσταση τουλάχιστον 1,5μ. από οποιοδήποτε είδος συσκευής θέρμανσης όπως τζάκι, ξυλόσομπα ή φορητό σώμα θέρμανσης.

Χρησιμοποιήστε μόνο εγκεκριμένο εξοπλισμό από επίσημο οργανισμό.

Μην χρησιμοποιείτε το φούρνο ψησίματος για θέρμανση.

Αναθέστε την εγκατάσταση των σταθερών συσκευών θέρμανσης σε ειδικούς, τηρήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.


Διατηρήστε σε καλή κατάσταση τις συσκευές θέρμανσης και τις καμινάδες, ελέγξτε και καθαρίστε τις ετησίως.

Σβήστε τις συσκευές εάν πρόκειται να απομακρυνθείτε από το χώρο λειτουργίας τους.

Για συσκευές που χρησιμοποιούν υγρό καύσιμο, χρησιμοποιήστε αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.

Τοποθετήστε ένα σταθερό και ανθεκτικό προστατευτικό μπροστά στο τζάκι σας για να αποφύγετε τη διασπορά πυρακτωμένου κάρβουνου.

Χρησιμοποιήστε μόνο ξερά ξύλα, χωρίς χρώματα και εναποθέστε τις στάχτες μόλις κρυώσουν σε μεταλλικό δοχείο σε απόσταση ασφαλείας από το σπίτι.

https://academy.fireservice.gr/product/41/%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%91%CE%93%CE%99%CE%95%CE%A3-%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%9A%CE%95%CE%A5%CE%95%CE%A3.html?fbclid=IwAR0syUhwYEpWszoUqdm83ghzwVIYB0v1Ohtyi_L-742WmGUfb0wPIhjFjI4
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ