2022-02-08 22:15:20
Φωτογραφία για Πληθαίνουν τα ατυχήματα στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Πληθαίνουν τα περιστατικά ατυχημάτων στις σιδηροδρομικές γραμμές σε όλη τη χώρα, γεγονός που έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και τις εταιρείες που διαχειρίζονται το αστικό, προαστιακό και υπεραστικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ισίδωρος Ρούσσος

Η κακή ποιότητα των γραμμών, τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται σε συρμούς, οι αφύλακτες διαβάσεις αλλά και οι συχνές παραβιάσεις φυλασσόμενων διαβάσεων από οδηγούς που αγνοούν τον κίνδυνο είναι οι πιο σημαντικές αφορμές για τα δυστυχήματα και τα ατυχήματα που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες.

Η κυβέρνηση πάντως θεωρεί ότι με τον διαχωρισμό ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ που είναι στα σκαριά και το πακέτο έργων που έχει προαναγγείλει σε όλο το δίκτυο αλλά και την αγορά νέων συρμών θα βελτιώσει την εικόνα του σιδηροδρόμου και των μέσων σταθερής τροχιάς και θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού στο τρένο.

Εν τω μεταξύ η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνά της σχετικά με την ακινητοποίηση του τρένου στην Οινόη και το ατύχημα στη Λιβαδειά με 11 τραυματίες τις ημέρες που χτύπησε τη χώρα η κακοκαιρία Ελπίς. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που ακινητοποιήθηκε στη Λιβαδειά και στη συνέχεια έπεσε πάνω της, μηχανή που έσπευσε για βοήθεια, έχουν υποβάλλει μήνυση για την ταλαιπωρία που βίωσαν όντας για ώρες εγκλωβισμένοι χωρίς θέρμανση και φωτισμό. Όσο για τους επιβάτες του «φιάσκου της Οινόης», αναμένουν ενημέρωση για τις αποζημιώσεις του χιλίων ευρώ που προανήγγειλε η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ερώτηση για την καθυστέρηση διαλεύκανσης και παροχής απαντήσεων επί του τραγικού δυστυχήματος στον Ηλεκτρικό, τον περασμένο Νοέμβριο, που κόστισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο, κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Οι βουλευτές αναφέρουν ότι τρεις μήνες μετά το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό, το πόρισμα αγνοείται, τα ερωτήματα παραμένουν και η κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος. Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διαμηνύουν πάντως ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ότι τα αίτια του δυστυχήματος θα διερευνηθούν σε βάθος με τη βοήθεια ανεξάρτητης Επιτροπής Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων.

athina984.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ