2022-02-12 09:10:44
Φωτογραφία για Παχίρα - Το δέντρο του χρήματος
Το ...Δέντρο του Χρήματος, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ταυτισμένο με την καλοτυχία και την οικονομική ευημερία που υποτίθεται ότι προκαλεί και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουν κάνει την Παχίρα από τα πιο δημοφιλή Φυτά Εσωτερικού Χώρου για σπίτια - επαγγελματικούς χώρους και στην χώρα μας. 

Με καταγωγή από την Κεντρική Αμερική η τροπική Παχίρα στο φυσικό της περιβάλλον αναπτύσσεται ως δέντρο που μπορεί να ξεπεράσει σε ύψος τα 20 μέτρα. Τα φυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία φύτευσης σε πλήρη ανάπτυξη φτάνουν τα 80-150 cm ύψος και πλάτος 50-100 cm και χαρακτηρίζονται από τους χοντρούς κορμούς που συνήθως είναι πλεγμένοι μεταξύ τους για αισθητικούς - διακοσμητικούς λόγους. 

Το στιλπνό βαθυπράσινο φύλλωμά της διαιρείται σε διάταξη "παλάμης" σε συστοιχίες από 5 φύλλα -"δάχτυλα". 

Ανήκει στα γενικά εύκολα φυτά και δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη φροντίδα πέρα από τις στοιχειώδεις για όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου.


Χρειάζεται φως αλλά όχι έκθεση απευθείας στην ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη από νερό όσο από υγρασία γι΄αυτό και την ευνοεί ιδιαίτερα το μέτριο έως αραιό πότισμα και το ψέκασμα των φύλλων μια φορά την εβδομάδα.

Το ριζικό της σύστημα, όπως και των περισσότερων ειδών εσωτερικού χώρου, είναι ευαίσθητο στο υπερβολικό πότισμα γι΄αυτό και η γλάστρα της θα πρέπει να διαθέτει πολύ καλή αποστράγγιση και να μην παραμένει νερό στο πιατάκι, ενώ στην διάρκεια του χειμώνα σε ένα περιβάλλον με κανονικές συνθήκες-θερμοκρασία σχεδόν δεν απαιτεί καθόλου πότισμα.  

Το πλέξιμο των φύλλων εκτός από λόγους αισθητικής "υπαγορεύεται" και αυτό από το Φενγκ Σούι, το φύλλωμα θα φέρει τα χρήματα και οι δεμένοι κορμοί θα τα ...συγκρατήσουν στο σπίτι σας. 

Οι κορμοί της Παχίρας μπορούν βεβαίως να αναπτυχθούν και "ελεύθερα" χωρίς να πλεχτούν μεταξύ τους. 

Ένα υγρό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου κάθε 15-20 ημέρες, από τις αρχές της Άνοιξης έως το τέλος του καλοκαιριού,  θα βοηθήσει στην ευρωστία και ανάπτυξη του φυτού που είναι γενικά ανθεκτικό και δεν προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες. 

Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με μοσχεύματα.

Κόψτε ένα κλαδάκι από αυτά που συχνά ξεπετάγονται από τους κορμούς και φυτέψτε σε αφράτο φυτόχωμα έως να ριζώσει, μια διαδικασία που είναι πιο αργή σε σχέση με άλλα φυτά και μπορεί να διαρκέσει έως και 6-8 εβδομάδες.
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ