2022-02-12 09:17:43
Φωτογραφία για ΒΑΨΙΜΟ με ΧΡΩΜΑ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ
Eκτός από μια ιδιαίτερη διακοσμητική ιδέα είναι και ο τρόπος να πάρετε την εκδίκησή σας για όλες εκείνες τις φορές που όρθιοι μπροστά στον πίνακα της τάξης, δεν ξέρατε να ...λύσετε την άσκηση. :)

Σ΄αυτούς εδώ μπορείτε ξεδώσετε γράφοντας και ζωγραφίζοντας ό,τι μα ό,τι θέλετε, χωρίς κανένα άγχος για την ...βαθμολογία σας και ταυτόχρονα να δώσετε σε κάποια σημεία του σπιτιού, αλλά και σε συγκεκριμένα έπιπλα και αντικείμενα, μια εντελώς ιδιαίτερη όψη.

Με τρεις τρόπους μπορείτε να υλοποιήσετε την βασική ιδέα, άσχετα από το ποια επιμέρους διακοσμητική πρόταση θα προτιμήσετε: 

1.Ή θα χρησιμοποιήσετε αληθινούς απλούς μαυροπίνακες σε μαύρο ή πράσινο χρώμα που θα βρείτε στα ειδικά καταστήματα με είδη σχεδίου, είδη εξοπλισμού γραφείου κλπ. 

2. Ή θα μετατρέψετε την οποιαδήποτε επιφάνεια ενός τοίχου ή ενός επίπλου σε μαυροπίνακα με την χρήση ειδικού  χρώματος. 


3. Ή θα χρησιμοποιήσετε τα ειδικά wall stickers ή αυτοκόλλητο ρολό χαρτί που μπορούν να κολληθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια.   

Οι κανονικοί μαυροπίνακες, έχουν το 

μειονέκτημα ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες μόνο χρήσεις,  όπως  την δημιουργία ενός πίνακα "ανακοινώσεων" στον οποιοδήποτε χώρο, χωρίς να μπορούν να κοπούν ή να προσαρμοστούν σε όλα τα μεγέθη και να χρησιμοποιηθούν σε επιφάνειες όπως έπιπλα ή άλλου είδους αντικείμενα.

Tο βάρος τους, όσο αυξάνουν οι διαστάσεις τους, αλλά και η τιμή τους αφού δεν είναι καθόλου φθηνοί, τους κάνει την πιο παραδοσιακή και "αυθεντική" μεν λύση, αλλά όχι και την πιο πρακτική.

Η πρόταση του αυτοκόλλητου χαρτιού αλλά κι εκείνη των wall stickers μαυροπίνακα είναι  η πιο εντυπωσιακή σε ότι αφορά σχέδια και αποχρώσεις, σε σχέση μ΄εκείνη του ειδικού χρώματος, αλλά και η πιο εύκολη αφού απλώς τα κολλάτε χωρίς καμιά παραπάνω διαδικασία στον τοίχο ή στην επιφάνεια ενός επίπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου και όποτε αλλάξετε γνώμη και διακοσμητική "διάθεση" απλά τα ξεκολλάτε και τα ξανακολλάτε κάπου αλλού. Αντίθετα για να επαναφέρετε ένα έπιπλο ή ένα σημείο του τοίχου, που βάψατε σαν μαυροπίνακα, στην αρχική του μορφή θα χρειαστεί να τρίψετε για να αφαιρέσετε την ειδική βαφή και να βάψετε ξανά τον τοίχο.

Επιπρόσθετα το αυτοκόλλητο χαρτί μαυροπίνακα σε ρολό, μπορεί να κοπεί σε όποιο μέγεθος και σχήμα εσείς επιθυμείτε και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν τέτοιο πίνακα σε σημεία και αντικείμενα που ούτε με τον κανονικό μαυροπίνακα ούτε με την χρήση της μπογιάς είναι δυνατόν να γίνει όπως π.χ στην πόρτα του ψυγείου, στο εξωτερικό ή και εσωτερικό μέρος ντουλαπιών, χωρίς οι επιφάνειες τους να να ..."καταστραφούν" για πάντα.

Αντίθετα το χρώμα είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για μεγάλες επιφάνειες τοίχων και ειλικρινά "απίστευτα" όσα μπορείτε να δημιουργήσετε στους τοίχους σας με βάση την ιδέα του μαυροπίνακα. Θα βρείτε την ειδική αυτή βαφή σε όλα τα κεντρικά μεγάλα χρωματοπωλεία κυρίως σε μαύρο και πράσινο χρώμα κι ένα μέσο κόστος περίπου 7-10 ευρώ/λίτρο. 

Διατίθεται και σε άλλους χρωματισμούς που όμως στην εγχώρια αγορά με δυσκολία θα εντοπίσετε και "θεωρητικώς" μπορείτε να την φτιάξετε και μόνοι σας αναμειγνύοντας ακρυλικό χρώμα για τοίχους οποιουδήποτε χρώματος ή αντίστοιχη ματ μπογιά για ξύλο (ανάλογα με το αν θα την χρησιμοποιήσετε πάνω σε τοίχο ή μια ξύλινη επιφάνεια) με σκόνη αρμόστοκου για πλακάκια. Εδώ θα βρείτε την ...συνταγή και αναλυτικές οδηγίες για το πως θα φτιάξετε την δική σας μπογιά μαυροπίνακα, σε όποια απόχρωση θέλετε. 

Η διαδικασία είναι ίδια είτε το κάνετε με έτοιμη μπογιά είτε την φτιάξετε εσείς πάντως, γενικά, με κάτι τέτοιου είδους ...ευρεσιτεχνίες που αφορούν την παρασκευή βασικών υλικών με τα οποία θα επεξεργαστείτε μεγάλου μεγέθους επιφάνειες όπως ένας ολόκληρος τοίχος, καλύτερα αρχικά να είστε ...διστακτικοί. 

Αν λοιπόν δεν θέλετε να αγοράσετε έτοιμη μπογιά για μαυροπίνακα, φτιάξτε μια πολύ μικρή ποσότητα, εφαρμόστε την δοκιμαστικά σ΄ένα πολύ μικρό μέρος ενός τοίχου ή σ΄ένα μικρό ξύλινο αντικείμενο και αν είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί, προχωρήστε και σε ολόκληρο τον τοίχο ή σε οποιαδήποτε μεγαλύτερη ξύλινη επιφάνεια.

Με όποιον τρόπο πάντως κι αν επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν τέτοιου είδους μαυροπίνακα, το βέβαιο είναι ότι θα "χαρακτηρίσει" το σημείο που θα τον τοποθετήσετε όσο πολύ λίγες άλλου είδους διακοσμητικές παρεμβάσεις και ειδικά σε χώρους διακοσμημένους σε μοντέρνο ύφος ή σε "ασπρόμαυρα" δωμάτια η ιδέα αυτή πραγματικά θα αναδειχθεί εκπληκτικά και θα αλλάξει εντελώς την όψη τους :

* Χρησιμοποιείστε wall stickers ή μπογιά για να μετατρέψετε σε μαυροπίνακα το εξωτερικό μέρος ντουλαπιών ή ολόκληρη των επιφάνεια επίπλων με ντουλάπια και συρτάρια και κρατήστε ...σημειώσεις επάνω τους ...καταγράφοντας το περιεχομένο τους.

Σε παλιά και φθαρμένα έπιπλα που θέλετε να δώσετε νέα όψη, αντί για να τα πετάξετε, κάντε το με μπογιά.

Σε ντουλάπια κουζίνας, στο εξωτερικό μέρος από ντουλάπες, εκτός και αν επίσης πρόκειται για παλιά και φθαρμένα κομμάτια, χρησιμοποιείστε wall stickers, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορείτε να τα επαναφέρετε στην αρχική τους μορφή και φυσικά μην γεμίσετε έναν χώρο με τέτοιου είδους έπιπλα, κάντε το επιλεκτικά σε ένα μόνο μεγάλο κομμάτι και όχι σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

Και μην περιορίζετε την φαντασία σας για όσα μπορούν να γραφτούν σ΄έναν τέτοιο πίνακα, μπορείτε και τίποτα να μην γράψετε, απλά  ...ζωγραφίστε πάνω του με κιμωλία και σε θέματα ανάλογα με τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε και δημιουργείστε πραγματικά εντυπωσιακά και ιδιαίτερα έργα τέχνης.

Και οι πόρτες, όπως και το εσωτερικό μέρος των ντουλαπιών, είναι ιδανικά σημεία για μια τέτοια παρέμβαση.

Βρείτε το κατάλληλο σημείο για έναν τέτοιο μαυροπίνακα στην κουζίνα που θα μπορείτε να κρατάτε ...σημειώσεις για τα ψώνια που χρειάζεται να κάνετε ή για να ...σημειώνετε συνταγές. 

* Oι μεγάλες επιφάνειες των τοίχων είναι πραγματικά το σημείο που η συγκεκριμένη διακοσμητική ιδέα αποδεικνύει τον ...δυναμισμό και την πρωτοτυπία της.

- Βρείτε τον κατάλληλο τοίχο για να γράψετε το αγαπημένο σας ποιήμα, τους στίχους ενός τραγουδιού, ένα απόσπασμα από κάποιο βιβλίο που σας έμεινε αξέχαστο ή ότι άλλο εσείς θέλετε. Μπορείτε να το κάνετε σε έναν οποιοδήποτε τοίχο, σε κάποιον πιο μικρό και "ευδιάκριτο" μέσα στο σύνολο ενός δωματίου ή περιμετρικά σε έναν ή και περισσότερους τοίχους στο επάνω μόνο μέρος τους, δημιουργώντας έτσι μιας πραγματικά ...χωρίς προηγούμενο πρωτότυπη διακοσμητική μπορντούρα πολύ πιο εντυπωσιακή από οποιαδήποτε τεχνοτροπία βαψίματος.

- Αντί να γράψετε ...ζωγραφίστε σ΄έναν τοίχο-μαυροπίνακα

Σε μοντέρνους ειδικά χώρους η ιδέα αυτή μπορεί να κάνει τους τοίχους κυρίαρχο στοιχείο του δωματίου χωρίς να χρειάζεστε κανένα απολύτως παραπάνω διακοσμητικό στοιχείο,  είτε επιλέξετε να τους γεμίσετε με κάθε λογής σχέδια και σχήματα, είτε σχεδιάσετε πάνω τους κάδρα από ...κιμωλία.

Οτιδήποτε θα μπορούσε θεωρητικά να βρίσκεται πάνω στον τοίχο μπορεί να ....λείπει και απλά να έχει αποτυπωθεί με κιμωλία.

Ακόμη και το ...περίγραμμα μιας ραφιέρας που μόνο τα ράφια της θα βρίσκονται πάνω στον τοίχο-μαυροπίνακα, ακόμα και το ...περιεχόμενο κάποιων κάδρων που μόνο οι κορνίζες τους θα τοποθετηθούν σ΄έναν τέτοιο τοίχο και μέσα στο κενό θα γράψετε ή θα ζωγραφίσετε με κιμωλίες ότι εσείς θέλετε.

Τέτοιες προτάσεις μπορείτε, ανάλογα με το συνολικό ύφος  διακόσμησης των χώρων σας να ...εμπνευστείτε για κάθε δωμάτιο, αρκεί να το κάνετε χωρίς ακραίες υπερβολές σε ότι αφορά το πόσα τέτοια ιδιόμορφα σημεία ...αντέχει το σπίτι σας,  ώστε να μην φτάσετε στο σημείο ...πρωτοτυπία να είναι οι κανονικοί τοίχοι και όχι εκείνοι με τη όψη μαυροπίνακα.

Γενικά, χρησιμοποιώντας είτε την ειδική μπογιά είτε wall stickers σε απομίμηση μαυροπίνακα, μπορείτε να δημιουργήσετε πάνω στον οποιοδήποτε τοίχο μια χειροποίητη "ταπετσαρία" σε μηδέν χρόνο, με κάθε είδους σχέδιο και για κάθε χώρο του σπιτιού, είτε επιλέξετε η μορφής της να αλλάζει καθημερινά γράφοντας και ...σβήνοντας το περιεχόμενό της, είτε με μια μόνιμη ...ιστορία ή ...ζωγραφιά. 

* Πολύ όμορφης αισθητικής πρόταση για να εκθέσετε και να αναδείξετε συλλογές αντικειμένων ή φωτογραφίες μ΄έναν πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο.

Βάψτε τον τοίχο με την ειδική μπογιά, τοποθετήστε ράφια που πάνω τους θα ακουμπήσετε τα αντικείμενα της συλλογής και ακριβώς πάνω από το κάθε κομμάτι ...γράψτε στον τοίχο με κιμωλία την περιγραφή και στοιχεία που το αφορούν.

Με αντίστοιχο τρόπο και αφού κολλήσετε φωτογραφίες σ΄έναν τέτοιο μαυροπίνακα γράψτε πάνω πληροφορίες για την ημερομηνία, το γεγονός και τα πρόσωπα που αφορούν.

Ειδικά για τις φωτογραφίες, αλλά και για κάθε παρόμοια κατασκευή που θέλετε να συνδυάσετε την χρήση του μαυροπίνακα και για να γράφετε αλλά και να αναρτήσετε οποιοδήποτε χαρτί, ιδανικοί είναι οι κλασσικοί αλλά μαγνητικοί μαυροπίνακες που θα τους βρείτε σε κατάστημα με είδη σχεδίου και γενικότερο εξοπλισμό γραφείου.

* Αυτονόητο ότι οι μαυροπίνακες περισσότερο από κάθε άλλο σημείο του σπιτιού έχουν θέση στα παιδικά δωμάτια.

Είτε στον τοίχο, είτε σ΄ένα έπιπλο με αποθηκευτικούς χώρους που με τρόπο διασκεδαστικό και πρωτότυπο θα γράφει έξω από κάθε συρτάρι ή ντουλάπι τι πρέπει να μπει που και θα τα ελκύει να το χρησιμοποιούν, είτε σ΄ένα τραπεζάκι που στην επιφάνειά του θα μπορούν να γράφουν, να μουτζουρώνουν, να ζωγραφίζουν, να σβήνουν και ξανά από την αρχή, είναι σίγουρο ότι η ιδέα θα τα ενθουσιάσει ειδικά αν φροντίσετε να έχουν πάντα στην διάθεσή τους και πολύχρωμες και όχι μόνο λευκές κιμωλίες.

* Από τα κλασσικά σημεία επίσης που ένας τέτοιος πίνακας, μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό πίνακα σημειώσεων και ημερολόγιο είναι ο χώρος που βρίσκεται το γραφείο σας.

Η μορφή που θα δώσετε σ΄έναν τέτοιο πίνακα είναι θέμα γούστου και φαντασίας  και εξαρτάται και από το πόσο θέλετε να τον κάνετε "κυρίαρχο" σημείο στον χώρο ή απλά να υπάρχει μεν αλλά χωρίς να το "κραυγάζει",  ενσωματωμένος μέσα στην συνολική διακόσμηση του χώρου με τρόπο περισσότερο ...διακριτικό.

Και μην ξεχνάτε και τον κλασσικό πραγματικό μαυροπίνακα που, σε μεγάλες ειδικά διαστάσεις, μπορεί επίσης να προσθέσει πολλούς διακοσμητικούς "πόντους" σε έναν χώρο, αρκεί να βρείτε το σωστό σημείο και την μορφή που θα τον κάνει πραγματικά βασικό  "κομμάτι" της συνολικής διακόσμησης του κάθε χώρου.

Όμως επειδή και στην διακόσμηση και την ...φαντασία, όπως εξάλλου στο κάθε τι, υπάρχει πάντα και η καλή αλλά και μια ...σκοτεινή πλευρά, όλες αυτού του τύπου οι ιδέες, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν κι ένα μειονέκτημα.

Αν σας είναι δύσκολο να το εντοπίσετε, απλά σκεφτείτε πόσο γρήγορα τελείωναν οι κιμωλίες στον πίνακα του σχολείου και σε τι πραγματικά μετατρέπονταν σιγά σιγά μέχρι να ...εξαφανιστούν τελείως. Απλά σε ...σκόνη. Και τότε μπορεί αυτή τους η ...συνήθεια να ήταν θέμα και πρόβλημα της καθαρίστριας της τάξης, στον μαυροπίνακα όμως που θα φτιάξετε σ΄έναν τοίχο π.χ στο παιδικό δωμάτιο του σπιτιού θα είναι ...δικό σας πρόβλημα.

Σε τέτοιους λοιπόν πίνακες μέσα στο σπίτι, που το ...γράψε ...σβήσε πάνω τους πρόκειται να είναι συχνό έως και καθημερινό φαινόμενο, απλά χρησιμοποιείστε πλαστικές κιμωλίες, που δεν αφήνουν σκόνη και θα τις βρείτε και αυτές, όπως και τις κλασσικές, σε όλα τα βιβλιοχαρτοπωλεία ή τους ειδικούς για μαυροπίνακες μαρκαδόρους υγρής κιμωλίας που επίσης υπάρχουν σε πολλές αποχρώσεις εκτός και αν Εκτός και αν αντί για μαυροπίνακες επιλέξετε ..."ασπροπίνακες".

Πρόκειται για τους γνωστούς λευκούς πίνακες "σεμιναρίων" για μαρκαδόρους. 

Σε όλα τα καταστήματα με είδη σχεδίου και με υλικά και αναλώσιμα εξοπλισμού γραφείου θα βρείτε τέτοιους πίνακες, σε πολύ οικονομικές τιμές, αλλά και με την αντίστοιχη εκείνης του μαυροπίνακα ειδική λευκή μπογιά, θα μετατρέψετε την επιφάνεια ενός τοίχου ή επίπλου σ΄έναν τέτοιο πίνακα.

Στην εγχώρια αγορά δεν θα την βρείτε εύκολα, υπάρχει όμως στα ηλεκτρονικά καταστήματα με χρώματα αλλά και στα μεγάλα διεθνή "πολυκαταστήματα".

Όλες τις ιδέες που αφορούν τους μαυροπίνακες μπορείτε, κατ΄αντιστοιχία να τις εφαρμόσετε δημιουργώντας τέτοιους λευκούς πίνακες που θα γράφετε πάνω τους με πολύχρωμους μαρκαδόρους και αν και η αλήθεια είναι πως είναι περισσότερο ταιριαστοί και πρακτικοί σε χώρους γραφείου ή σε παιδικά δωμάτια σε σχέση με π.χ με μια κουζίνα ή ένα καθιστικό που μοιάζουν λίγο "απρόσωποι", με τις προτάσεις όμως που αφορούν τις μεγάλες επιφάνειες των τοίχων και με αυτήν την μορφή πίνακα και μαρκαδόρους μπορείτε να επίσης δημιουργήσετε εξαιρετικά "έργα" τέχνης, ειδικά σε χώρους μοντέρνας συνολικά διακόσμησης.

Όποια πρόταση κι αν επιλέξετε και κυρίως αν κατορθώσετε να συνδυάσετε την γενική ιδέα με το ύφος κάθε χώρου, αλλά και τις λειτουργικές ανάγκες σας, είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιώντας αυτής της μορφής τους πίνακες είτε σε μεγάλες επιφάνειες είτε σε επιμέρους έπιπλα ή αντικείμενα το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ιδιαίτερα πρωτότυπο.

Δείτε εδώ περισσότερες παρόμοιες ιδέες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ