2022-02-13 12:05:29
Φωτογραφία για Τι μπορείτε να δείτε και τις χώρες που θα καλύψετε στο μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο
Οι χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής είναι η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, το Λάος, η Κίνα, η Μογγολία, η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι ζώνες ώρας αλλάζουν σε όλα τα σημεία και οι ατρόμητοι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν από τις πολλές διαδρομές με τρένο στην πλαϊνή γραμμή κατά μήκος της διαδρομής.

Εάν αγαπάτε τα τρένα και τον ρομαντισμό των σιδηροδρομικών ταξιδιών, τότε θα χαρείτε να ακούσετε ότι το μεγαλύτερο ταξίδι με τρένο στον κόσμο είναι τώρα έτοιμο να πραγματοποιήσει το ταξίδι των ονείρων σας.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2021, άνοιξε μια σιδηροδρομική γραμμή στην όμορφη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας του Λάος. Η γραμμή ένωνε το Βιεντιάν με μια συνοριακή πόλη του Λάος που ονομαζόταν Μποτέν, συνδέοντας την πρωτεύουσα του Λάος Βιεντιάν με το Κουνμίνγκ στην Κίνα.

Αν και αυτή η σιδηροδρομική γραμμή δεν φαίνεται κάτι το ασυνήθιστο, το επίτευγμα της αστικής υποδομής είναι από μόνο του μνημειώδες. Όχι μόνο συνδέει τους ανθρώπους εντός της γεωγραφίας σε μια σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας, αλλά σχηματίζει επίσης ένα σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους 18.755 km, που εκτείνεται γύρω από 13 έθνη, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια με τρένο στον κόσμο.


Συνδέοντας ηπείρους

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δημιουργία της γραμμής Βιεντιάν-Μποτέν ήταν ο τελικός κρίκος για τη διαμόρφωση της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής διαδρομής στον κόσμο. Ως μέρος της Πρωτοβουλίας Belt and Road της Κίνας (BRI), το έργο κόστισε 6 δισεκατομμύρια USD.

Τώρα, οι άνθρωποι στη Σιγκαπούρη μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με τρένο, για το οποίο ένα ταξίδι από την Πορτογαλία στη Νοτιοανατολική Ασία θα είχε τελειώσει νωρίτερα στο Βιετνάμ. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπήρχε συνεχές δίκτυο που να εκτείνεται στη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει αρνητικά την ευκολία μετακίνησης. Αυτές τις μέρες, δεν μπορούμε απλώς να αγοράσουμε ένα εισιτήριο, να παραλάβουμε τα σακίδια μας και να βγούμε στον αγαπημένο μας προορισμό ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, πρέπει να τηρούμε αρκετούς κανόνες και περιορισμούς, όπως κλειστά σύνορα, καραντίνες και αναστολές πτήσεων, όταν πληρούνται άλλες επίπονες προϋποθέσεις.

Αλλά λόγω της βελτίωσης των συνθηκών σε όλο τον κόσμο, ελπίζουμε να κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα σύντομα. Όσο περιμένουμε μια τέτοια ώρα, δεν είναι κακό να γνωρίζουμε περισσότερα για τα μέρη που συνδέει το σιδηροδρομικό δίκτυο και τον χρόνο που μπορεί να χρειαστεί για να ολοκληρωθεί ένα ταξίδι.

Αυτό πιθανώς ενέπνευσε τους περίεργους χρήστες του Reddit στο r/MapPorn να αρχίσουν να κάνουν μαθηματικά. Χάρη στη σκληρή δουλειά τους, τώρα γνωρίζουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το πιθανό ταξίδι από τη Σιγκαπούρη στο Λάγος στην Πορτογαλία — το τελευταίο σημείο της διαδρομής του τρένου.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας τον σύνδεσμο

augustman.com/sg/travel/travel-guides/singapore-to-portugal-worlds-longest-train-journey/

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ