2022-02-14 12:01:33
Φωτογραφία για Γαλλία: Νεκρός ο άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικούς σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι
Ο άνδρας εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς που βρίσκονταν στον σταθμό του Παρισιού.

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Παρίσι όταν άνδρας που κρατούσε μαχαίρι επιτέθηκε σε αστυνομικούς στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ.

Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση κατά την οποία δύο αστυνομικοί εξουδετέρωσαν σήμερα τον άνδρα που τους απείλησε με μαχαίρι. Το περιστατικό δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατικό.

"Το πρόσωπο που τους επιτέθηκε υπέκυψε επί τόπου στα τραύματά του", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας σημειώνοντας ότι οι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο άνδρας αυτός ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών που είχε χαραγμένα πάνω του τα αρχικά ACAB (All Cops Are Bastards, "Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι").

Ο σταθμός Γκαρ ντι Νορ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη απ΄όπου πραγματοποιούνται διεθνή δρομολόγια και ο οποίος συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία και το Βέλγιο.


Οπως έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών στο Twitter, το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα και τόνισε ότι κανένας πολίτης δεν τραυματίστηκε.

Το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία και ο δράστης ήταν ήδη γνωστός στις αρχές.

Η ανησυχία σχετικά με το βίαιο έγκλημα και την τρομοκρατία είναι κυρίαρχα θέματα για τους γάλλους ψηφοφόρους που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο.

.thetoc.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ