2022-02-14 13:26:05
Φωτογραφία για Συμφωνία Γαλλίας-Ουκρανίας για παράδοση  130 ηλεκτρικών μηχανών στους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους.
Γαλλία και Ουκρανία συμφώνησαν για την παροχή 130 ηλεκτρικών μηχανών στους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα και συνάντησε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κατά τη διάρκεια της προεδρικής συνάντησης, η Alstom και οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο προβλέπει την προμήθεια νέων ηλεκτρικών και ατμομηχανών διπλού συστήματος.

Γράφεο ο Νίκος Παπατόλιος

Υπό το βλέμμα του Προέδρου, ο Oleksandr Kamyshyn, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων, και ο Henri Pupar-Lafarge, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom, υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση από το 2018. Η συμφωνία τους περιλαμβάνει την προμήθεια 130 νέων μηχανών από τη γαλλική εταιρεία στον ουκρανικό κρατικό σιδηροδρομικό φορέα, 50 από τις οποίες θα είναι ηλεκτρικές ατμομηχανές που θα λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα και 80 ατμομηχανές διπλού συστήματος που μπορούν να λειτουργούν τόσο με εναλλασσόμενο όσο και με συνεχές ρεύμα.


Η συμφωνία τους προέκυψε από μια τριετή διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών και αποτελεί μέρος «ένα ευρύτερο γαλλο-ουκρανικό πακέτο μακροοικονομικής στήριξης», δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών. Σε μια αρκετά «ταραχώδη περίοδο» για την Ουκρανία, όπως είπε ο Oleksandr Kamyshyn, αυτή η συνεργασία μπορεί επίσης να είναι μια σαφής πολιτική δήλωση.

Ανανέωση στόλου

«Η υπογεγραμμένη συμφωνία θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε τις ηλεκτρικές ατμομηχανές που χρειαζόμαστε πολύ στις καλύτερες δυνατές συνθήκες στη σημερινή ταραχώδη εποχή. Η χρήση ουκρανικών εταιρειών και ειδικών στην κατασκευή και συντήρηση μηχανών θα φέρει επίσης μια μοναδική εμπειρία στην Ουκρανία. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότερες από τις διαπραγματεύσεις είναι πίσω μας», δήλωσε ο Oleksandr Kamyshin.

Εκτός από το πακέτο μακροοικονομικής στήριξης μεταξύ Γαλλίας και Ουκρανίας, η ανανέωση του στόλου θα συμβάλει επίσης στο πρόγραμμα «Big Construction» της Ουκρανίας, το οποίο περιλαμβάνει αναβαθμίσεις υποδομών και ανανέωση του στόλου ατμομηχανών της χώρας, καθώς το 95% του είναι φθαρμένο. Αλλά είναι μόνο αυτό;

Η Ουκρανία πλησιάζει την Ευρώπη

Ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Oleksandr Kubrakov έδωσε μια σαφή απάντηση. «Δεν πρόκειται απλώς για μια συμφωνία για την προμήθεια ατμομηχανών – αυτή είναι η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο οικονομικό σύστημα και το δίκτυο μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε. Λαμβάνοντας υπόψη την «ταραχώδη περίοδο» στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία, αυτό θα μπορούσε πράγματι να είναι πολύ περισσότερο από μια συμφωνία αγοράς.

Ενισχύοντας τους δεσμούς της με τη Γαλλία, ηγετικό μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία στέλνει σαφή μηνύματα προς τη Ρωσία. Η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης δείχνει τις φιλικές προς την ΕΕ προθέσεις και τη δέσμευσή της στις δυτικές οικονομικές συμμαχίες και συμμαχίες μεταφορών, ενώ η Γαλλία δηλώνει ταυτόχρονα την υποστήριξή της στη χώρα.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ