2022-02-14 19:15:18
Φωτογραφία για Βάψιμο Τραπεζιού με Stencil σε Ethnic σχέδια
Τα Stencils είναι, γενικά, από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να αλλάξετε εντελώς όψη και να δώσετε νέα ...ζωή σε παλιά έπιπλα, δημιουργώντας πραγματικά μοναδικά κομμάτια εξαιρετικής αισθητικής.

Ειδικά οι εφαρμογές Stencil με χρήση περισσότερων του ενός χρώματος, όπως η συγκεκριμένη, μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν ένα απλό ξύλινο έπιπλο σε ...έργο τέχνης. 

Στην συγκεκριμένη αλλαγή όψης ενός ξύλινου τραπεζιού έχουν χρησιμοποιηθεί Stencil σε σχέδια αυθεντικών Μεξικάνικων κεραμικών πλακιδίων του Royal Desing Studio, δείτε τα εδώ και εδώ και χρώματα κιμωλίας Annie Sloan.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου παρόμοια Stencil όπως και απλά χρώματα νερού για ξύλο, όμως τόσο τα συγκεκριμένα ethnic σχέδια, πιστή αντιγραφή από σχέδια των διάσημων Μεξικάνικων πλακιδίων Talavera όσο και η υφή που προσδίδει το ποιοτικό χρώμα κιμωλίας, δίνουν στο τελικό αποτέλεσμα πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση. 


Εκτός από χρώματα και Stencils θα χρειαστείτε αυτοκόλλητη προστατευτική ταινία βαψίματος, πινέλα και μέτρο. 

Ξεκινείστε βάφοντας ολόκληρη την επιφάνεια του τραπεζιού με ανοιχτό γκρι χρώμα. 

Στην συνέχεια χρησιμοποιείστε ένα stencil με απλά τετράγωνα σχήματα και λευκό χρώμα για να "χωρίσετε" την επιφάνεια του τραπεζιού σε ίσα τμήματα.  

Το βασικότερο, στο ξεκίνημα της διαδικασίας, είναι με την χρήση του μέτρου να σημαδέψετε τα σημεία που θα πρέπει να τοποθετηθεί και επανατοποθετηθεί το stencil, ξεκινώντας από το κέντρο του τραπεζιού, έτσι ώστε τελικά η επιφάνειά του να "χωριστεί" ομοιόμορφα σε ίσα μέρη αφήνοντας στην άκρη περιμετρικά την ίδια απόσταση.

Αφού στεγνώσει το λευκό χρώμα, τοποθετείστε πάνω ακριβώς στα λευκά "πλακάκια" τα stencil με τα σχέδια και βάψτε με τα χρώματα που έχετε επιλέξει. 

Για να προσδώσετε στο τελικό αποτέλεσμα ακόμη πιο όμορφη όψη, χρησιμοποιείστε κάθε σχέδιο με διαφορετικούς τρόπους π.χ συνδυάζοντας διαφορετικά τα χρώματα πάνω στα ίδιου σχεδίου Stencil, τοποθετώντας το ίδιο σχέδιο stenicl προς διαφορετική κατεύθυνση κάθε φορά κλπ. 

Τοποθετείστε πολύ στενή προστατευτική ταινία περιμετρικά του τραπεζιού, στο σημείο ακριβώς που τελειώνουν τα σχέδια των Stencil, και βάψτε το τμήμα του τραπεζιού μέχρι την άκρη του με το χρώμα της επιλογής σας.

Μόνο με χρώμα ή και προσθέτοντας ένα στενό σχέδιο με Stencil βάψτε και το πλαϊνό μέρος του τραπεζιού. 

Βάψτε και τα πόδια, χρησιμοποιώντας ανά τμήματα διαφορετικές αποχρώσεις, με την βοήθεια προστατευτικής ταινίας. 

Αφού στεγνώσουν εντελώς όλα τα χρώματα περάστε με κερί ή 2-3 χέρια με ένα ποιοτικό διαφανές προστατευτικό βερνίκι.

Γενικές πληροφορίες και βήμα-βήμα οδηγίες για το βάψιμο με χρώματα κιμωλίας θα βρείτε εδώ, αναλυτικές οδηγίες για τo βάψιμο επίπλων με Stencils εδώ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και η όψη του επίπλου πανομοιότυπη όπως και αν είχε επενδυθεί με κανονικά κεραμικά πλακάκια. 

Μπορείτε να δείτε την όλη διαδικασία και σε video εδώ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

royaldesignstudio.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ