2022-02-15 08:50:34
Φωτογραφία για Πως θα δώσετε εύκολα και οικονομικά νέα όψη σε Πόρτες - Ντουλάπες
Σε εντελώς απλές εσωτερικές πόρτες όπως και πόρτες σε ντουλάπες, εντοιχισμένες ή μη,  μπορείτε να δώσετε εντελώς νέα εμφάνιση και πολλές διαφορετικές όψεις όχι μόνο με βάψιμο αλλά και με την δημιουργία στην επιφάνειά τους σχεδίων σε όποιο μέγεθος-σχηματισμό θέλετε, που θα τις κάνει να μοιάζουν με τις αντίστοιχες έτοιμες ταμπλαδωτές πόρτες. Θα το κάνετε με ξύλινα πηχάκια-προφίλ που θα βρείτε τόσο σε ξυλουργεία-καταστήματα με είδη επιπλοποιϊας αλλά και σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Δείτε ενδεικτικά εδώ. 

Με τον τρόπο αυτό, ταυτόχρονα με το βάψιμο της πόρτας αν χρειάζεται, μπορείτε πραγματικά να ανανεώσετε εντελώς την εμφάνιση ακόμη και σε πολύ παλιές-φθαρμένες πόρτες.  

Τα ξύλινα πλαίσια μπορούν να δημιουργηθούν πάνω στην πόρτα σε όποιο σχηματισμό-μέγεθος προτιμάτε, να είναι ένα ενιαίο μεγάλο πλαίσιο ή περισσότερα και πιο μικρά, να συνδυαστούν διαφορετικά σχήματα πλαισίου στο επάνω και κάτω μέρος της πόρτας κλπ. 


Τεχνικά η όλη διαδικασία δεν έχει καμιά ιδιαίτερη δυσκολία.

Αρχικά σχεδιάζετε πάνω στο πόρτα το σχήμα των πλαισίων που θέλετε να τοποθετήσετε, μετράτε τα ξύλα και κόβετε τα πηχάκια στις αντίστοιχες διαστάσεις, προσέχοντας απλώς τα κοψίματα να είναι απολύτως ίσια ώστε να σχηματίζονται σωστά οι γωνίες. 

Αφού βάψετε τα πηχάκια στην απόχρωση που θέλετε θα τα κολλήσετε πάνω στην πόρτα με ξυλόκολλα. Για ιδιαίτερα φαρδιά πλαίσια, πιο βαριά ξύλα κλπ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα πολύ μικρά καρφάκια επιπλοποίιας για να καρφώσετε ανά σημεία το πλαίσιο πάνω στην πόρτα.

Αν ταυτόχρονα θα βαφτεί και η πόρτα, περάστε το 1ο χέρι χρώματος, κολλήστε τα ξύλα και συνεχίστε με το 2ο χέρι βαψίματος της πόρτας. 

Φυσικά η μετατροπή αυτή μπορεί να γίνει ακόμη και σε πόρτες που δεν θέλετε να βάψετε ή που θέλετε να διατηρήσουν την φυσική απόχρωση του ξύλου. Στην περίπτωση αυτή μόνο τα πλαίσια θα βαφτούν με αντίστοιχα με χρώμα ή βερνίκι ξύλου στην ίδια απόχρωση με την πόρτα.   

Συνδυαστικά και με την δυνατότητα που σας δίνουν κάποιες κατηγορίες χρωμάτων κιμωλίας να βάφουν χωρίς τρίψιμο-προεργασία και πάνω σε επιφάνειες από mdf - λακαρισμένα ξύλα κλπ. μπορείτε πραγματικά να ...μεταμορφώσετε ακόμη και την πιο απλή και ...μουντή πόρτα ή ντουλάπα δίνοντάς της εξαιρετικά καλαίσθητη όψη. 

Πάνω στην ίδια πόρτα μπορούν και να συνδυαστούν πηχάκια διαφορετικής διαμέτρου-σχήματος ή και ολόκληρα πολύ λεπτά ξύλινα πάνελ (κομμάτια mdf) σε όποιο μέγεθος σχηματισμό, δημιουργώντας έτσι σχέδια με μεγαλύτερο "βάθος". 

Πολύ εντυπωσιακή όψη μπορείτε να δώσετε στην επιφάνεια μιας πόρτας και με όχι απλού σχεδίου αλλά περισσότερο διακοσμητικά πηχάκια - ξύλινα "κορδόνια" επιπλοποιϊας, που θα βρείτε στην αγορά επίσης σε ποικιλία σχεδίων.  

Φυσικά, αν το θέλετε, τα πρόσθετα ξύλινα πλαίσια μπορούν να βαφτούν και σε διαφορετική απόχρωση από εκείνη της πόρτας. 

Αν η κάσα διαθέτει το απαραίτητο περιθώριο, ξύλινο φαρδύ πλαίσιο μπορεί να τοποθετηθεί και περιμετρικά της πόρτας και μαζί με μερικά ακόμα κομμάτια ξύλου κολημμένα ανά σημεία οριζόντια η πόρτα να γίνει ...πραγματικά αγνώριστη.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι κατάλληλη και για πόρτες εισόδου και μπορεί να εφαρμοστεί επιλεκτικά στην μία μόνο πλευρά τους. 

Ασφαλώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να ανακαινίσετε - αλλάξετε όψη και σε μικρότερα πορτάκια ή και συρτάρια σε κάθε μεγέθους ντουλάπια σε κουζίνα, μπάνιο, έπιπλα κλπ. 

Δείτε και ΟΔΗΓΟΣ για Βάψιμο Ξύλινων επιφανειών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ