2022-02-15 19:13:59
Φωτογραφία για Καταγγελίες σοκ για την σχολή της Βίκυς Καγιά - Οι απειλές της Ζενεβιέβ στους σπουδαστές



Σάλο έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι αποκαλύψεις του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη σχετικά με την σχολή μόδας «The Fashion Workshop», που διατηρούσε η Βίκυ Καγιά από το 2011 έως το 2019. Το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα μετά από καταγγελίες των σπουδαστών, οι οποίοι κατηγορούν την διοίκηση την σχολή ότι ζητούσε εξωφρενικά ποσά για τα δίδακτρα, προβάλλοντας μάλιστα συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, τα οποία ήταν απλώς βιτρίνα. Συγκεκριμένα, το «Fashion Workshop» υποσχόταν στους σπουδαστές του ότι μετά το τέλος των σπουδών τους θα λάβουν πτυχίο πιστοποιημένο από το «Mod’art Paris», μία από τις πιο αναγνωρισμένες σχολές μόδας διεθνώς, ωστόσο οι απόφοιτοι δεν έλαβαν ποτέ τα πτυχία τους. 

Το θέμα όμως δεν σταματά εκεί, αφού πρόσφατα βγήκαν στο φως νέες καταγγελίες που κάνουν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των καθηγητών της σχολής, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο την Ζενεβιέβ Μαζαρί. Η creative director και κριτής του «GNTM», η οποία ανήκε στο διδακτικό προσωπικό του «Fashion Workshop» επί χρόνια και αποτελούσε στενή συνεργάτιδα της Βίκυς Καγιά, κατηγορείται για απειλές και bullying απέναντι στους σπουδαστές. Μάλιστα, στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο Ηλίας Γκιώνης ακούγεται ξεκάθαρα η Ζενεβιέβ Μαζαρί να αναφέρει τα εξής:

Δεν με ενδιαφέρει ούτε η άποψή σας, ούτε τι πιστεύετε, ούτε τι λέτε. Εδώ δεν κρίνομαι εγώ αλλά εσείς. Όταν θα πηγαίνετε και θα μιλάτε για εμένα -που είναι χαζομάρα σας γιατί είμαι μια σε όλη τη χώρα- θα προσέχετε. Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύετε για εμένα αλλά θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει τι πιστεύω εγώ για εσάς. Εσείς ψάχνετε για δουλειά. Μου είπαν τι είπατε και εγώ σας κάλυψα γιατί δεν είναι ωραία εικόνα για εσάς. Προσέξτε που ανοίγετε το στόμα σας και τι λέτε. Καλά θα κάνετε όταν θα ανοίγετε το στόμα σας να μην χρησιμοποιείται το όνομά μου». Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

             

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη απάντηση ούτε από την πλευρά της Βίκυς Καγιά, αλλά ούτε και από την Ζενεβιέβ Μαζαρί. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι οι δύο γυναίκες, οι οποίες υπήρξαν άλλοτε στενές συνεργάτιδες και φίλες, δεν διατηρούν πλέον επαφές, αφού όπως έχει αναφέρει η Βίκυ Καγιά σε δηλώσεις της δεν έχουν ξαναμιλήσει μετά το τέλος του περσινού «GNTM». 

Ωστόσο, με ανακοίνωση που εξέδωσε η σχολή υποστηρίζει ότι είναι εκατοντάδες οι μαθητές που έχουν ξεκινήσει την σταδιοδρομία τους από το «Fashion Workshop» τα τελευταία εννέα χρόνια και πως λόγω της πανδημίας, η σχολή έχει παραμείνει κλειστή από το 2019. Τονίζει δε, ότι ελάχιστοι μαθητές δεν έλαβαν βεβαίωση φοίτησης, καθώς «δεν εκπλήρωσαν τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών τους».



View this post on Instagram

A post shared by Fashion Workshop (@f_workshop)



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ