2022-02-18 22:25:15
Φωτογραφία για Ο σταθμός που σαπίζει και ο Πλαταμώνας
O Πλαταμώνας είναι παρελθόν. Το τρένο μέσα από μοναδικά τοπία στη σκιά του Ολύμπου ανάμεσα σε στεριά και θάλασσα. Απείραχτες παραλίες, γαλάζιες ακτές, πεντακάθαρα νερά. Σήμερα η παλιά γραμμή κρανίου τόπος και οι παραλίες γεμάτες ξαπλώστρες! Πάει η δωρεάν απόλαυση το καλοκαίρι.

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

 Σήμερα ο ιστορικός σταθμός που περιβάλλουν αιωνόβια πλατάνια σαπίζει, καφετέρια σε γαλαρία 100 ετών και προσεχώς ίσως και πάρκινγκ εκεί που είναι οι σκουριασμένες ράγες καλυμμένες από αγριόχορτα και αγκαθωτούς θάμνους. Ούτε στο Τσερνομπίλ δεν υπάρχει τέτοια εγκατάλειψη υποδομών.

Στην Ευρώπη, ένα τέτοιο μοναδικό τοπίο με ένα βυζαντινό κάστρο ν’ αγναντεύει από ψηλά τον ορίζοντα, θα είχε δεόντως αξιοποιηθεί για τουριστικούς λόγους και στην παλιά γραμμή τρένου θα είχαν δρομολογηθεί ατμάμαξες για ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στον χρόνο. Απίστευτη μελαγχολία που δεν είμαστε Ευρώπη, ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ. Είκοσι χρόνια τώρα και μια γραμμή τρένου που είχε κηρυχθεί διατηρητέα ρημάζει και αφανίζεται. Και δεν είναι η μόνη. Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Υποδομών κάνει κατά καιρούς βαρύγδουπες δηλώσεις για μεγαλεπήβολα νέα έργα, αφού τα παλιά τα καταργεί με φαιδρές δικαιολογίες. Δεν υπάρχει ελπίς. Αυτή πεθαίνει πάντα τελευταία και εδώ το έχει κάνει προ πολλού!

kathimerini.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ