2022-02-19 23:16:45
Φωτογραφία για DIY Φαναράκια-Κηροπήγια από Κολοκύθες
Τα διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα που μπορείτε να φτιάξετε με αποξηραμένες κολοκύθες είναι πάρα πολλά, δείτε εδώ πολλές παρόμοιες ιδέες και αναλυτικά την διαδικασία για να αποξηράνετε σωστά μια κολοκύθα που θα αγοράσετε από ένα μανάβικο. 

Από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές του είδους τα φωτιστικά ή φαναράκια. Μια κολοκύθα με το κατάλληλο σχήμα μπορεί να μετατραπεί σε ...καπέλο είτε για κρεμαστό είτε για επιτραπέζιο φωτιστικό αλλά και σε ένα πολύ καλαίσθητο και ιδιαίτερο κηροπήγιο-φαναράκι για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. 

Η βασική διαδικασία αποξήρανσης-προετοιμασίας δεν διαφέρει σε τίποτα από τον βασικό τρόπο επεξεργασίας. 

Στην συνέχεια, αφού κόψετε ένα κομμάτι στο κάτω μέρος για να μπορέσετε να την αδειάσετε εντελώς από το εσωτερικό, σχεδιάστε με μολύβι πάνω στην εξωτερική της επιφάνεια το σχέδιο που θέλετε να σχηματίζουν οι τρύπες από τις οποίες θα διαχέεται το φως. 


Σημαδέψτε πάνω στις γραμμές του σχεδίου με κουκίδες τα σημεία που πρέπει να τρυπηθούν και κάντε τρύπες με ένα απλό λεπτό τρυπάνι. 

Σβήστε με μια γομολάστιχα τα σημάδια του μολυβιού,  αν χρειάζεται καθαρίστε - ανοίξτε εντελώς τις τρύπες με ένα αιχμηρό αντικείμενο και τοποθετήστε την πάνω από ένα χαμηλό κερί ή κεράκια ρεσώ ή τοποθετήστε στο εσωτερικό μια σειρά λαμπάκια led. 

Μπορείτε να περάσετε την επιφάνειά της και με προστατευτικό βερνίκι ή βεβαίως και να διακοσμήσετε επιπρόσθετα την επιφάνειά της με όποιους άλλους τρόπος θέλετε αν δεν σας αρέσει η απόλυτα φυσική της όψη. 

Δείτε εδώ πολλές ακόμη ιδέες-κατασκευές από αποξηραμένες κολοκύθες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

makezine.com

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
DIY Kεφαλάρια από χαρτόνι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
DIY Kεφαλάρια από χαρτόνι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ