2022-02-19 23:08:01
Φωτογραφία για 50+ Προτάσεις για τα Χρώματα της Κρεβατοκάμαρας
Φαίνεται ευκολότερο από ότι π.χ να αποφασίσετε για τα χρώματα στο καθιστικό και μόνο επειδή κατά βάση στα υπνοδωμάτια είναι μικρότερος ο αριθμός επίπλων, αντικειμένων και υφασμάτων με τα οποία θα πρέπει να "δέσετε" με τις αποχρώσεις των τοίχων κι όμως υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο πολύ συχνά γίνεται η αιτία ενώ αμέσως μετά το βάψιμο να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα όσο περνά ο χρόνος ..."κάτι" να μην μας αρέσει, .."κάτι" να χαλά οπτικά το σύνολο που είχαμε φανταστεί.

Δεν είναι παρά το ότι στα υπνοδωμάτια πολύ παραπάνω απ΄όσο σε άλλους χώρους τους σπιτιού το χρώμα στους τοίχους και όποιες αποχρώσεις κι αν έχουμε επιλέξει, θα πρέπει να "υποστηρίζεται" όσο περισσότερο  από τα λιγότερα μεν αλλά πολύ μεγαλύτερης επιφάνειας υφασμάτινα στοιχεία. Ένα διπλό κρεββάτι π.χ και τα υφάσματα άρα και αποχρώσεις στην επιφάνειά του, "χαρακτηρίζει" και επηρεάζει πολύ περισσότερο το σύνολο απ΄ότι τα αντίστοιχα ενός καναπέ ή ενός τραπεζομάντηλου στην τραπεζαρία σας. 


Φυσικά το να ταιριάξετε όλα τα σεντόνια, μαξιλάρια, κουβέρτες ή παπλώματα με τις γενικές αποχρώσεις του δωματίου δεν είναι απόδειξη καλού γούστου αλλά ...διακοσμητική υστερία :) συνεπώς είναι λογικό και πολύ συχνό φαινόμενο το δωμάτιο συνολικά να παρουσιάζει την εικόνα που θα θέλαμε μόνο με κάποια συγκεκριμένα σετ υφασμάτων/αποχρώσεων στο κρεβάτι, παπλώματα, κουβερλί, σεντόνια κλπ. 

Η λύση ώστε καθημερινά η εικόνα του δωματίου σε ό,τι αφορά τις αποχρώσεις να είναι εκείνη που αρχικά επιθυμούσατε επιλέγοντας χρώματα για τους τοίχους και όχι μόνο όταν ο χώρος σας φοράει τα ...καλά τους είναι τα ...πασπαρτού λευκό - σπαστό λευκό - μπεζ- λευκό αντικέ κλπ. και  οι ανοιχτόχρωμοι γενικά τόνοι κάθε χρώματος, ώστε το αποτέλεσμα να είναι περίπου σαν ...να χρησιμοποιούσατε καθημερινά αντίστοιχων χρωμάτων σεντόνια, συνεπώς τίποτα δεν θα "χαλούσε" το ταίριασμα των χρωμάτων συνολικά μέσα στον χώρο. 

Αν βεβαίως θέλετε να δώσετε λίγη παραπάνω "ένταση", κάντε το μεμονωμένα σε έναν μόνο τοίχο ή σημείο, με ένα έντονης απόχρωσης κεφαλάρι, μια σκούρα εξωτερική κουρτίνα, ένα βαμμένο σε έντονο σκούρο χρώμα έπιπλο, ένα μεγάλου μεγέθους κάδρο/αντικείμενο πάνω στον τοίχο κλπ.

Όποια σκουρόχρωμη/εντονότερη απόχρωση ή και περισσότερες και αν επιλέξετε ως "δεύτερη" μέσα σε ένα λευκό-μπεζ ή παλ σύνολο θα ταιριάξουν εύκολα και όταν πλέον βαρεθείτε την όψη της κρεβατοκάμαρας και θελήσετε μια αλλαγή, αλλάζοντας αυτά και μόνο το "συμπληρωματικά" χρώματα σε όποια σημεία τα έχετε χρησιμοποιήσει, θα προκύψει ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο, ενώ για στοιχεία όπως φωτιστικά, επιμέρους διακοσμητικά αντικείμενα κλπ. επιλέξτε εξ΄αρχής κομμάτια ταιριαστά αρχικά με το χρώμα και το ύφος των επίπλων ώστε να είναι και αυτά ευπροσάρμοστα σε κάθε είδους μελλοντική αλλαγή/ανακαίνιση στα χρώματα των τοίχων αλλά και των υφασμάτων. 

Δείτε εδώ πολλές ακόμη Ιδέες για τα χρώματα της ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ