2022-02-28 23:00:51
Φωτογραφία για Η Ρωσία προειδοποιεί: Μην στέλνετε όπλα στην Ουκρανία - θα δώσουμε σκληρή απάντηση
Η βιαστική απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να εμπλακεί στέλνοντάς οπλισμό στην Ουκρανία(φωτογρ.), ενδεχομένως να επιφέρει σοβαρές συνέπειες εναντίον των εθνικών συμφερόντων στο μέλλον..

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέρη που προμηθεύουν φονικά όπλα στην Ουκρανία θα φέρουν την ευθύνη εφόσον αυτά χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια της στρατιωτικής της εκστρατείας στη χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι τα βήματα που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας δεν θα μείνουν χωρίς μια  σκληρή απάντηση. 

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις από τη Μόσχα ότι η απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία ήταν εξωφρενική καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στην πρώην σοβιετική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε το Σάββατο ότι η Γερμανία θα προμηθεύσει στην Ουκρανία 1.000 αντιαρματικά όπλα και 500 πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger από τα αποθέματα της Bundeswehr, ώστε να μπορεί να αμυνθεί κατά της Ρωσίας.

"Αυτή η εξωφρενική χειρονομία δικαιολογείται από τον "αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία και ανεξαρτησία", καθώς και από την "απειλή" που φέρεται να θέτει η χώρα μας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωση.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ