2022-03-06 08:56:19
Φωτογραφία για DIY Βάζα με όψη παλαιωμένου πηλού
Απλή τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε κάθε τύπου και μεγέθους γυάλινο βάζο, γυάλες, δοχεία και να τους προσδώσει παλαιωμένη όψη πήλινου αντικειμένου. 

Εκτός από γυάλινα βάζα θα χρειαστείτε: 

Καλλιτεχνικό Πηλό σε σκόνη Μικρή ποσότητα οικοδομικής λάσπης. 

Μπορεί να δημιουργηθεί με οικοδομική άμμο + τσιμέντο ή να χρησιμοποιηθεί ένα αντίστοιχο έτοιμο κονίαμα που διαθέτουν όλα τα καταστήματα με οικοδομικά υλικά - χρώματαΜατ χρώμα σε σπρέϊ ή χρώμα κιμωλίας σε σπρέϊ  



Βάψτε το βάζο με το χρώμα, καλύπτοντας πλήρως την επιφάνειά του. 

Συνήθως χρειάζονται δύο χέρια χρώματος. 

Το χρώμα, εκτός της απόχρωσης που προσθέτει στο τελικό αποτέλεσμα, βοηθά την στην συνέχεια επίστρωση με το μείγμα πηλού + λάσπης και το βοηθά να "στέκεται  πάνω στην επιφάνεια του γυαλιού. 

Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας πηλό σε σκόνη (περίπου 45-50γρ) με 1 φλυτζάνι κονιάματος λάσπης και 1 φλυτζάνι νερό, ώστε να προκύψει ένα μείγμα με ρευστότητα τέτοια που να μπορεί να σταθεί πάνω στο γυαλί. 


Για να διευκολυνθείτε προσθέστε το νερό τμηματικά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα. 

Απλώστε μια λεπτή στρώση μείγματος στην επιφάνεια του βάζου, χωρίς να επιμένετε ιδιαίτερα ώστε αυτή να αποκτήσει σε όλα τα σημεία ομοιόμορφη όψη. 

Όταν το μείμα λάσπης αρχίζει να στερεοποιείται, αλλά πριν στεγνώσει πλήρως, τρίψτε την επιφάνεια του βάζου με ένα μαλακό πανί, έτσι ώστε να αφαιρεθεί το εξωτερικό τραχύ τμήμα της επίστρωσης και κατά τόπους λίγο περισσότερο ώστε η επίστρωση να απομακρυνθεί σχεδόν πλήρως και να φανεί το χρώμα του βάζου. 

Αφού η επίστρωση στεγνώσει εντελώς, μπορείτε και να τρίψετε με ψιλό γυαλόχαρτο ανά σημεία,  μέχρι το τελικό αποτέλεσμα να σας ικανοποιεί. 

Η διαδικασία αφαίρεσης - τριψίματος της επίστρωσης μπορεί να γίνει και με ένα ελαφρά νωπό (πολύ καλά στιμμένο) πανάκι, για πιο λείο αποτέλεσμα. 

Είναι μια απλή και ιδιαίτερα δημιουργική τεχνική, με αποτέλεσμα που μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον βαθμό τριψίμος - αφαίρεσης της επίστρωσης και μπορεί να δώσει πραγματικά πολύ ιδιαίτερη παλαιωμένη όψη πηλού σε γυάλινες επιφάνειες. 

Αν φυσικά το προτιμάτε μπορεί αντί να γκρι να χρησιμοποιηθεί χρώμα κιμωλίας σε απόχρωση τερακότας για ακόμη πιο φυσική όψη πηλού.

Διακοσμητικά τα αντικείμενα αυτής της όψης αναδεικνύονται πολύ καλύτερα αν 2-3 παρεμφερή κομμάτια τοποθετηθούν μαζί στο ίδιο σημείο. 

Βασική ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

startathomedecor.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ