2022-03-06 09:13:48
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων σε Boho στυλ
Αν και πριν ασχοληθεί κανείς με το εγχείρημα δεν του ...πολυφαίνεται :) το Boho - Bohemian είναι από τα δυσκολότερα στυλ για εξωτερικούς χώρους.

Αν βεβαίως κάποιος επιθυμεί μια συνολικά καλαίσθητη και λειτουργική διαμόρφωση και όχι απλώς την δημιουργία μια ...φανταιζί εικόνας στο μπαλκόνι, μια ταράτσα ή σε κήπο, που όμως δεν θα είναι καθόλου πρακτική για καθημερινή χρήση.

Η βασική ιδιαιτερότητα του Μποέμ στυλ, το ότι δηλαδή πρωτίστως βασίζεται σε υφασμάτινα στοιχεία, είναι ταυτόχρονα και το πιο δύσκολο σημείο του σε διαμορφώσεις - διακοσμήσεις εξωτερικών χώρων.

Παρά το ότι το συγκεκριμένο στυλ απευθύνεται γενικά σε Μποέμ ...ανθρώπους, που δεν θα ...κολλήσουν τόσο στο πως θα καθαρίζεται το χαλί ή αν θα βρωμίσουν πολύ γρήγορα τα μαξιλάρια, ριχτάρια κλπ :) είναι προφανές ότι προϋποθέτει χώρους σκεπασμένους και όσο πιο προστατευμένους από την βροχή, ενώ ιδανικά μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς κανένα περιορισμό σε μεγάλα σκεπασμένα μπαλκόνια που προστατεύονται με τοίχο και στις δύο πλαϊνές πλευρές.  


Είτε επιλέξετε το κλασσικό Boho στυλ σε φυσικές αποχρώσεις ξύλου - ψάθας είτε την πολύχρωμη εκδοχή που συχνά δανείζεται έντονα στοιχεία του Ethnic, Boho  χωρίς πολλά μαξιλάρια, ριχτάρια που λειτουργούν σαν καλύμματα πολύ απλών επίπλων, χαλί και γενικά χωρίς πολύ ...ύφασμα και ασφαλώς πολλά φυτά, απλώς δεν υπάρχει. :)

Στην πραγματικότητα τα ίδια ακριβώς στοιχεία που χαρακτηρίζουν το στυλ Μποέμ στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων απλά ...μεταφέρονται στο μπαλκόνι, την ταράτσα ή τον κήπο. 

Αντικείμενα από ψάθα - σκοινί, φαναράκια και διακοσμητικός φωτισμός, ασπρόμαυρα υφάσματα σε γεωμετρικά και ριγέ μοτίβα, έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο, μπαμπού όπως και παλετοκασκευές αλλά και μαξιλάρια πατώματος - μαξιλάρες, είναι κάποια από τα στοιχεία με τα οποία μπορείτε να συνθέσετε ένα Boho ...σκηνικό, ιδιαίτερα καλοκαιρινό, στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. 

Τα χαλιά πολυπροπυλενίου ειδικά για εξωτερικούς χώρους, που διατίθενται πλέον και στην χώρα μας σε όλο και μεγαλύτερη ποικιλία σχεδίων - αποχρώσεων είναι η πιο πρακτική επιλογή για να προσθέσετε σε μια Boho διακόσμηση ένα από τα βασικά στοιχεία του συγκεκριμένου ύφους. 

Η πολύχρωμη  εκδοχή του Boho ύφους  μπορεί εύκολα, οικονομικά και απόλυτα πετυχημένα να υποστηριχτεί και με DIY έπιπλα - αντικείμενα που θα βάψετε σε εντονες αποχρώσεις. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ