2022-03-11 07:55:31
Φωτογραφία για Εκατοντάδες ρωσικά βαγόνια τρένων σταμάτησαν στη Φινλανδία για πιθανές παραβιάσεις των κυρώσεων
Η Φινλανδική κρατική σιδηροδρομική εταιρεία VR σταμάτησε εκατοντάδες ρωσικά βαγόνια τρένων σε όλη τη χώρα με την υποψία ότι μετέφεραν φορτίο που έχει επιβληθεί εμπάργκο από την ΕΕ.

Όλες οι σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας διακόπηκαν για αρκετές ώρες το βράδυ της Τετάρτης για να εμποδίσουν την περαιτέρω μεταφορά αποκλεισμένων εμπορευμάτων προς ή από τη Φινλανδία.

Το σημείο διέλευσης εμπορευματικών τρένων στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας στη Βαϊνικκάλα έκλεισε αργά την Τετάρτη λόγω καθυστερημένης κυκλοφορίας που έπρεπε να επιθεωρηθεί.

Πολλά αγαθά εξακολουθούσαν να εισέρχονται στη Φινλανδία πέρα ​​από τα σύνορα προτού επιβληθούν οι κυρώσεις της ΕΕ περιοριστικά μέτρα ξεκινώντας στις 23 Φεβρουαρίου, την ημέρα πριν από την εισβολή.

Την Τετάρτη, τα κράτη μέλη συμφώνησαν να υιοθετήσουν περισσότερες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων νέων περιορισμών στις εξαγωγές τεχνολογίας θαλάσσιας πλοήγησης και ραδιοεπικοινωνιών. Επέκτειναν επίσης τον κατάλογο των στόχων που επιβλήθηκαν σε 862 άτομα και 53 οντότητες.



«Έπρεπε να ελέγξουμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν παραδόσεις στη Φινλανδία υπό νέες κυρώσεις», δήλωσε ο Eljas Koistinen , Εμπορικός Διευθυντής της Transpoint, θυγατρικής της VR στον τομέα της εφοδιαστικής εμπορευμάτων.



Τα σημεία διέλευσης των συνόρων έλαβαν λεπτομέρειες σχετικά με τις τελευταίες κυρώσεις το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον Koistinen, πολλά τρένα εμποδίστηκαν να εισέλθουν στη Φινλανδία. Σε αντίθετη περίπτωση, η εμπορευματική κίνηση επανήλθε σε «νέα κανονικότητα» το πρωί της Πέμπτης.



Δεν υπάρχουν προϊόντα τεχνολογίας στη Ρωσία

Το τελωνείο διενεργεί ορισμένες από τις επιθεωρήσεις σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σε λιμάνια και σημεία φόρτωσης.



«Οι κυρώσεις στοχεύουν στην αποτροπή της εξαγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τη διατήρηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων», δήλωσε ο Mikko Grönberg , Διευθυντής Τελωνειακής Επιβολής – και πρώην αξιωματούχος της Συμβουλευτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία.



Το υπουργείο Εξωτερικών θα κληθεί να γνωμοδοτήσει για τις ύποπτες αποστολές που ανέστειλε το Τελωνείο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει εάν τα προϊόντα μπορούν να εξαχθούν στη Ρωσία.



Σταμάτησαν εκατοντάδες ρωσικά βαγόνια τρένων

Εκατοντάδες ρωσικά βαγόνια τρένων έχουν σταματήσει στη Φινλανδία και δεν διεκπεραιώνονται προς το παρόν, λόγω κυρώσεων.



"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με πελάτες και διάφορα μέρη για το τι θα τους συμβεί. Προς το παρόν, δεν τους χειριζόμαστε με κανέναν τρόπο", είπε ο Koistinen στο Yle. Η VR αρνήθηκε να πει πού βρίσκονται τα βαγόνια.



Η διαμετακομιστική διακίνηση ρωσικών εμπορευμάτων μέσω της Φινλανδίας έχει σχεδόν σταματήσει, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν δέχονται αποστολές από ή προς τη Ρωσία. Ακόμη και οι μεγαλύτερες διεθνείς μεταφορές δεν δέχονταν νέες παραγγελίες μεταφοράς για παραδόσεις στη Ρωσία από την Πέμπτη.

yle.fi

sidirodromikanea.blogspot.com



sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ