2022-03-17 08:35:44
Φωτογραφία για 10 Παλιά - κλασσικά έπιπλα αλλάζουν εντελώς όψη

 Ακόμη και χωρίς την εφαρμογή τεχνικών παλαίωσης, με το απλό βάψιμο σε όμορφες αποχρώσεις, κάθε τύπου παλιό και εντελώς κλασσικό έπιπλο μπορεί να αλλάξει όψη και να βρει την θέση σε ένα σύγχρονο σπίτι

Χρώματα κιμωλίας και δημιουργική διάθεση είναι τα βασικά που απαιτούνται για να μεταμορφώσετε κάθε τύπου παλιό, φθαρμένο και ξεπερασμένης μόδας έπιπλο σε ένα πραγματικά όμορφο κομμάτι.

Εκτός από έπιπλα που ήδη διαθέτετε ιδανικά για τέτοιου είδους ...μεταμοφώσεις είναι όλα τα κλασσικά έπιπλα εποχής πχ μπουφέδες, συρταριέρες, σύνθετα κλπ που θα βρείτε σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές σε καταστήματα - eshops με μεταχειρισμένα έπιπλα. 

Η καλυπτικότητα των χρωμάτων κιμωλίας, που εφαρμόζονται χωρίς καμιά προεργασία ακόμη και πάνω σε ήδη βαμένες ή λακαρισμένες ξύλινες επιφάνειες, είναι τέτοια που η ποσότητα χρώματος που απαιτείται είναι μικρή. Έτσι οι αλλαγές αυτής της μορφής είναι και ιδιαίτερα οικονομικές και σε ένα μετρίου μεγέθους έπιπλο μπορούν να ολοκληρωθούν με μια μικρή συσκευασία χρώματος.   



Ένας απόλυτα κλασσικός ξύλινος μπουφές, από τα κομμάτια που πολύ συχνά είναι διαθέσιμα σε πολύ καλές τιμές σε καταστήματα μεταχειρισμένων επίπλων. 

Και μόνο η αλλαγή του χρώματος, χωρίς καμία πρόσθετη μετατροπή, είναι αρκετή για να τον μετατρέψει σε ένα κομμάτι που εύκολα θα βρει την θέση του στο σαλόνι, στην είσοδο ή το υπνοδωμάτιο και που εκτός της διακοσμητικής του αξίας θα προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. 

Ξύλινα σύνθετα, κυρίως της εποχής του μεσοπολέμου, που χρησιμοποιούνταν σαν έπιπλα κουζίνας και που επίσης είναι από τα πιο ...δημοφιλή σε καταστήματα μεταχειρισμένων επίπλων. 

Στο συγκεκριμένο εκτός της αλλαγής χρώματος έχει εφαρμοστεί μια έντονη τεχνική παλαίωσης, επιλεκτικά σε κάποια σημεία.

Ανάλογα με το γενικό ύφος που θα δώσετε στο έπιπλο εκτός από την κουζίνα θαυμάσια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κανονικό σύνθετο-μπουφές στον χώρο του σαλονιού ή της τραπεζαρίας.  

Μια εντελώς απλή ξύλινη συρταριέρα. Από τα πιο συνηθισμένα και πιο "μουντά" έπιπλα, που βρισκόταν σε κάθε σπίτι πριν κάποιες δεκαετίες. 

Το βάψιμο σε μια φωτεινή απόχρωση και η αντικατάσταση στα πόμολα των συρταριών, μπορεί να την μετατρέψει σε ένα "πασπαρτού" έπιπλο για κάθε χώρο. 

Μπουφές του μεσοπολέμου, βαρύς και ...ασήκωτος :) κυριολεκτικά και αισθητικά. 

Από τα κομμάτια που δύσκολα βρίσκουν την θέση τους σε ένα σύγχρονο σπίτι, οι δε κατά τόπους φθορές του ξύλου απαιτούν την βοήθεια επαγελματία για να αποκατασταθούν.

Αντί αυτού το ξύλο βάφτηκε με λευκό χρώμα, οι λαβές των συρταριών με μεταλλικό και προστέθηκε ένας καθρέφτης τρίπτυχο αλλάζοντας και την χρήση του σε μια κλασσική αλλά καλαίσθητη συρταριέρα - τουαλέτα για την κρεβατοκάμαρα. 

Έπιπλο τηλεόρασης με πόρτες από τζάμι. Από τα πιο συνηθισμένα και πιο "άχαρα" έπιπλα tv-στερεοφωνικού που βρισκόταν σχεδόν σε κάθε σπίτι παλαιότερα. 

Η αντικατάσταση του τζαμιού με ύο απλά ξύλινα πορτάκια, το βάψιμο και η εφαρμογή ενός διακριτικού stencil το ...μεταμόρφωσε σε ένα πολύ όμορφο αποθήκευσης ή και παπουτσοθήκη.

Με την πρώτη ματιά ...ένα σκουπίδι. Μεταλλικοί φοριαμοί αυτής της μορφής διατίθενται πολύ συχνά στα καταστήματα μεταχειρισμένων επίπλων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. 

Ένα ελαφρό τρίψιμο για την απομάκρυνση τυχόν σκουριάς και το βάψιμο σε μια φωτεινή απόχρωση, δημιουργούν ένα έπιπλο με πολύ μεγαλους αποθηκευτικούς χώρους για το γραφείο, ένα χωλ όπως και για επαγγελματικούς χώρους.  

Μια ακόμη καλαίσθητη και πολύ εύκολη αλλαγή όψης σε έναν κλασσικό ξύλινο μπουφέ με συρτάρια. 

Με λευκό χρώμα βάφτηκαν οι μεγαλύτερες επιφάνειες, έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως και όλες οι φθορές του ξύλου, ενώ τα "περιγράμματα" παρέμειναν στην αρχική τους όψη. 

Δύσκολα θα βρεθεί σπίτι που κάποτε δεν ...φιλοξενούσε απλές ξύλινες βιβλιοθήκες σε σκούρα απόχρωση. Είτε πρόκειται για έπιπλο από ξύλο είτε από μελαμίνη, mdf κλπ αν απλά το βάψετε σε λευκό ή όποια άλλη απόχρωση προτιμάτε μετατρέπεται σε εύκολα προσαρμόσιμο έπιπλο σε κάθε χώρο του σπιτιού. 

Οι κλασσικές καρεκλοπολυθρόνες Γαλλικού τύπου, από τα πλέον ακριβά κλασσικού τύπου καθίσματα. Ακόμη και σύγχρονες "απομιμήσεις" τους, που δεν διαθέτουν την ποιότητα των χειροποίητων κατασκευών του παρελθόντος κοστίζουν όσο ένας ...καναπές. 

Από τα κομμάτια που επίσης θα βρείτε σχεδόν πάντα σε καταστήματα μεταχειρισμένων επίπλων και που εκτός από το βάψιμο των ξύλινων σημείων, θα χρειαστούν ενίσχυση του αφρολέξ και αλλαγή στο ύφασμα ταπετσαρίας. Μια διαδικασία που μπορείτε να πραγματοποιήσετε και μόνοι σας, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το κόστος της μετατροπής. Δείτε εδώ βήμα-βήμα οδηγίες πως ακριβώς θα το κάνετε. 

Δεν είναι τόσο ο σχεδιασμός όσο η πολύ σκούρα απόχρωση του ξύλου που κάνει τα κλασσικά και έπιπλα εποχής ιδιαίτερα "βαριά" για ένα σύγχρονο σπίτι. 

Βάφοντας, ακόμη και επιλεκτικά, κάποια σημεία σε μια φωτεινή απόχρωση το έπιπλο διατηρεί τον vintage χαρακτήρα του αλλά αποκτά μια πολύ διαφορετική αισθητική.  

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ