2022-03-18 08:42:41
Φωτογραφία για Η Βρετανία δανείζει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία για σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας
Το τμήμα Οικονομικών Εξαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου θα δανείσει στην Τουρκία 2,33 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των 503 χιλιομέτρων (312 μίλια) του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας που συνδέει την πρωτεύουσα Άγκυρα με την παράκτια πόλη Σμύρνη. Το δάνειο, που προορίζεται για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, διαρθρώνεται από τις βρετανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της Standard Chartered και της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, ανέφερε σε δελτίο τύπου η UK Export Finance .

Γιατί έχει σημασία: Το δάνειο είναι το τελευταίο παράδειγμα ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ΗΒ. Η Τουρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι εντάσεις και των δύο χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση τις έχουν κάνει κάπως φυσικούς συμμάχους, έγραψε ο Amberin Zaman για το Al-Monitor .


Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία πέρυσι λόγω των υπεράκτιων δραστηριοτήτων της γεώτρησης σε ύδατα που διεκδικούν η Ελλάδα και η Κύπρος. Η ΕΕ επικρίνει επίσης την κακή κατάσταση της Τουρκίας στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, εν τω μεταξύ, έχει τεταθεί από το Brexit.

Η συνεργασία με την Τουρκία έχει αντιμετωπίσει ορισμένες επικρίσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας εκστρατείας μποϊκοτάζ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Τουρκία έχει μικτό ρεκόρ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η περιβαλλοντική επιτήρηση Ember ανέφερε ότι η χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας από την Τουρκία αυξήθηκε το 2021, αλλά η χρήση άνθρακα παραμένει σχετικά υψηλή.

Τι ακολουθεί: Οι συμβάσεις για την κατασκευή του σιδηροδρόμου θα ανατεθούν σε βρετανικές και τουρκικές επιχειρήσεις. Ένας εκπρόσωπος του UK Export Finance δεν απάντησε αμέσως στην ερώτηση του Al-Monitor για το πότε θα ολοκληρωθεί ο σιδηρόδρομος.

al-monitor.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Instagram Homes: Μarzena  Μarideko
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Instagram Homes: Μarzena Μarideko
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ