2022-03-27 11:48:17
Φωτογραφία για Ψαλτοπούλου: «Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό». Οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα
Η επιτροπή των ειδικών συζητά για τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Τρία είναι τα κλειδιά για την οριστικοποίηση του οδικού χάρτη κατάργησης των περιορισμών: Η πορεία της πανδημίας, η πίεση στο σύστημα Υγείας και η επικύρωση των αποφάσεων από την πλειονότητα των μελών της επιτροπής καθώς αρκετοί καθηγητές διατηρούν επιφυλάξεις, ειδικά για την χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, τόνισε ότι το βάρος της πανδημίας το σηκώνουν πλέον οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε Ευρώπη και Ασία και τώρα θα φτάσει και στις ΗΠΑ. Όσον αφορά τη χώρα μας, η εικόνα είναι μικτή. Οι ηλικιωμένοι θα πληρώσουν τον βαρύτερο φόρο».

Όπως είπε η καθηγήτρια, «δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό».

«Είναι λογικό μετά από 2 χρόνια πίεση να προσπαθούμε να ανακτήσουμε την κοινωνικότητά μας αλλά τα άτομα τρίτης ηλικίας είναι αυτά που πληρώνουν το βαρύ τίμημα των θανάτων».

Η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, θα πρέπει να σπεύσουν. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ