2022-03-27 22:40:20
Φωτογραφία για Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος
Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος ως μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις από τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Ζελένσκι μίλησε σε Ρώσους δημοσιογράφους σε μια βιντεοκλήση διάρκειας 90 λεπτών, σε μια συνέντευξη που οι ρωσικές αρχές είχαν προληπτικά προειδοποιήσει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να μην αναφέρουν. Ο Ζελένσκι μίλησε στα ρωσικά καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η εισβολή της Ρωσίας είχε προκαλέσει την καταστροφή ρωσόφωνων πόλεων στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι η ζημιά είναι χειρότερη από τους ρωσικούς πολέμους στην Τσετσενία.

"Εγγυήσεις ασφαλείας και ουδετερότητα, μη πυρηνικό καθεστώς του κράτους μας. Είμαστε έτοιμοι να το πετύχουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο", είπε ο Ζελένσκι. 

Η ουκρανική κυβέρνηση συζητά τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία στις τρέχουσες συνομιλίες με τη Ρωσία, ωστόσο αρνείται να συζητήσει άλλες ρωσικές απαιτήσεις, όπως η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, ανέφερε επίσης ο Ζελένσκι.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ