2022-03-28 11:00:21
Φωτογραφία για Κεφαλάρια με ενσωματωμένα κομοδίνα και αποθηκευτικό χώρο

Όχι μόνο  ο αριθμός τους αλλά και ο τύπος των επίπλων που θα τοποθετηθούν σε έναν χώρο καθορίζουν την λειτουργικότητά του. Ειδικά στον χώρο της κρεβατοκάμαρας ο τοίχος που ακουμπά το κρεβάτι θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα κεφαλάρια με ενσωματωμένα κομοδίνα και πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο είναι μια άκρως λειτουργική αλλά και όμορφη αισθητικά επιλογή. 

Οι ειδικές ξύλινες κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν από κάθε επαγγελματία - ξυλουργό που αναλαμβάνει κατά παραγγελία ξύλινες κατασκευές, έτσι ώστε ο χώρος να αξιοποιηθεί πλήρως .

Συνήθως αποτελούνται από ένα κεντρικό μέρος, που καλύπτει την πλάτη του κρεβατιού και δύο πλαϊνές επιφάνειες για χρήση κομοδίνου που μπορούν να δημιουργηθούν με πολλούς επιμέρους τρόπους. 

Το κεντρικό μέρος σε ένα τέτοιο κεφαλάρι μπορεί να διαθέτει άνοιγμα (καπάκι) έτσι ώστε το εσωτερικό να δημιουργεί έναν πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο, πολύτιμο ειδικά σε μικρά υπνοδωμάτια. 


Ο πιο απλός τύπος τέτοιας κατασκευής είναι ένα επί της ουσίας ξύλινο "κουτί" που στα δύο πλαϊνά του διαθέτει εσοχές, που χρησιμοποιούνται σαν κομοδίνα. 

Ένα τέτοιο κεφαλάρι επιπρόσθετα δημιουργεί και επιπλέον διακοσμητικές επιλογές, αφού και η κεντρική του επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση αντικειμένων. 

Η χώρα μας βεβαίως, σαν μια ιδιαίτερα σεισμογενή χώρα, δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για διαμορφώσεις αυτής της μορφής, όμως ψάθινα διακοσμητικά, απλοί καμβάδες χωρίς κάδρο κλπ που διαθέτουν ελάχιστο βάρος μπορούν να τοποθετηθούν στο σημείο πάνω από το κρεβάτι χωρίς πρόβλημα.  

Τα κεφαλάρια με ενσωματωμένα κομοδίνα προσφέρονται ιδιαίτερα για κρεβατοκάμαρες που διαθέτουν πολύ μικρό χώρο για τοποθέτηση κομοδίνων και αισθητικά δημιουργούν ένα σύνολο πολύ πιο κομψό από την τοποθέτηση οποιουδήποτε πολυ μικρού επίπλου. 

Μια τέτοια ειδική κατασκευή μπορεί να κατασκευαστεί από τον ίδιο τύπο-απόχρωση ξύλου που διαθέτουν και άλλα έπιπλα στον χώρο πχ ντουλάπα, ραφιέρα κλπ δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο αισθητικά και πολύ καλαίσθητο σύνολο. 

Η πλήρης αξιοποίηση του ύψους του τοίχου με πρόσθετες κατασκευές, δημιουργία εσοχών με γυψοσανίδες κλπ είναι μια ακόμη πρόταση που ασφαλώς αναβαθμίζει κατά πολύ όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά τον χώρο. 

Το  λευκό  και οι αποχρώσεις του φυσικού ξύλου είναι οι πιο πρακτικές επιλογές για κατασκευές αυτής της μορφής, αφού ταιριάζουν με όποιο άλλο χρώμα και αν χρησιμοποιηθεί στα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου. 

Το κόστος μιας τέτοιας ειδικής κατασκευής, όπως εξάλλου ισχύει και για όλες τα ξύλινα έπιπλα, εξαρτάται κυρίως από το είδος ξύλου που θα χρησιμοποιηθεί. 

Αν λοιπόν επιλέξετε έναν εντελώς απλό σχεδιασμό και ξύλο όχι ακριβής ποιότητας το κόστος δεν είναι υπέρογκο, ειδικά αν το τελικό βάψιμο επιλέξετε να το κάνετε μόνοι σας. 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για διαμορφώσεις που σίγουρα αξίζουν το κόστος κατασκευής τους, αφού τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά αλλάζουν εντελώς την συνολική όψη του δωματίου. 

Μια πιο οικονομική λύση για ένα κεφαλάρι αυτής της μορφής είναι η χρήση χαμηλής και μικρού βάθους απλής ραφιέρας σαν κομοδίνο που απλά θα πρέπει να συνδεθεί-βιδωθεί με ένα ξύλινο κουτί στις κατάλληλες διαστάσεις και με αποθηκευτικό χώρο σαν κεφαλάρι.  

Το βασικό μειονέκτημα των ειδικών κατασκευών είναι ακριβώς το γεγονός ότι προσαρμόζονται και τοποθετούνται σταθερά ώστε να καλύπτουν πλήρως έναν συγκεκριμένο χώρο, έτσι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλα σημεία σε περιπτώσεις ανακαίνισης, μετακόμισης κλπ.

Αντίθετα ένα κεφαλάρι με ενσωματωμένο κομοδίνο που θα βρείτε έτοιμο στην αγορά και απλώς "μοντάρεται" περιμετρικά του κρεβατιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου και είναι ιδανική επιλογή ειδικά σε περιπτώσεις ενοικιαζόμενων σπιτιών. 

Τα μοντέλα Nordli και Mantal της IKEA είναι δύο τέτοια κεφαλάρια με ενσωματωμένα κομοδίνα.

Τα ραφάκια που κάνουν χρήση κομοδίνων μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές διαφορετικές θέσεις, ένώ πίσω από τα ξύλα που αποτελούν το κεφαλάρι κρύβονται με ευκολία καλώδια φωτιστικών που μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο ή και να βιδωθούν πάνω στο κεφαλάρι. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ