2022-03-31 12:51:37
Φωτογραφία για Στην Πολωνία με ειδικό τρένο δεκάδες παιδιά με αναπηρία από την Ουκρανία
Περισσότερα από 20 ασθενοφόρα συμμετείχαν στη μεταφορά παιδιών με αναπηρία από το Kryvyi Rih από την περιοχή Dnipropetrovsk στην Ουκρανία, δήλωσε στο PAP την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του βοεβόδα του Podkarpackie, Michał Mielniczuk. Συνολικά, περίπου 100 άτομα – παιδιά και οι κηδεμόνες τους – έφτασαν στο Πρζεμίσλ, στην Πολωνία, την Τρίτη, με ένα ειδικό τρένο, το οποίο αποτελούνταν από πολλά βαγόνια.

Όπως τόνισε ο Mielniczuk, η Γερμανία είναι ο προορισμός για νέους κατοίκους της Ουκρανίας.

«Πριν πάνε εκεί, όμως, θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες και την υποστήριξη στη Stalowa Wola, όπου από τις αρχές Μαρτίου φέτος υπάρχει κέντρο υποδοχής για παιδιά», τόνισε.

Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του βοεβόδα (νομάρχη), πρόκειται για επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, επειδή τα παιδιά που φεύγουν από τον πόλεμο έχουν διαφορετικές καταστάσεις υγείας.

«Ως εκ τούτου, για να διασφαλιστεί το ασφαλές τους ταξίδι, συμμετείχαν 23 ασθενοφόρα, κυρίως από το Podkarpacie, αν και προσφέρθηκε υποστήριξη από διασώστες από το Κατοβίτσε και ιατρούς από ιδιωτικούς φορείς», πρόσθεσε.


Ήδη στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Przemyśl, πραγματοποιήθηκε μια προκαταρκτική επιλογή νεαρών ασθενών, οι πιο άρρωστοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα.

Τα στελέχη της Κρατικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας φρόντισαν για τη μεταφορά των υπολοίπων ατόμων που δεν χρειάστηκαν εξειδικευμένη βοήθεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τα άτομα αυτά τοποθετήθηκαν σε δύο πούλμαν.

Ο δημοσιογράφος του PAP που βρέθηκε στο σημείο είδε διασώστες να μεταφέρουν παιδιά με φορεία στα ασθενοφόρα. Τα πρώτα από τα 10 και πλέον ασθενοφόρα αναχώρησαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Przemyśl προς Stalowa Wola. Τα οχήματα οδήγησαν αστυνομικοί.

Οι διασώστες μετέφεραν περισσότερους μικρούς ασθενείς στα υπόλοιπα ασθενοφόρα.

ertnews.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ