2022-04-04 12:24:35
Φωτογραφία για Οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι μεταφέρουν πάνω από 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 10.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας εισήχθησαν στην Ουκρανία από περισσότερα από 1.600 βαγόνια φορτίου. Αρκετές χιλιάδες τόνοι μεταφέρθηκαν με επιβατικά τρένα. Οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη, μαζί με τους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους, το έχουν πραγματοποιήσει από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, και οι προσπάθειες συνεχίζονται ακόμη.

Η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER) ανέφερε αυτά τα στοιχεία, με βάση τις δραστηριότητες των μελών τους έως τις 27 Μαρτίου. Μίλησαν επίσης για τις εκτεταμένες προσπάθειες για την παροχή μεταφοράς σε πάνω από 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες. «Για όσους απομένουν, η ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αποτελεί ζωτικής σημασίας σανίδα σωτηρίας», ανέφερε η CER.

Σιδηροδρομική γέφυρα για την Ουκρανία

Ένας από τους κύριους συνεισφέροντες ήταν η Deutsche Bahn, η οποία έχει δημιουργήσει μια σιδηροδρομική γέφυρα για ανθρωπιστική βοήθεια
. Σιδηροδρομικές επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη συνδέθηκαν με αυτόν τον διάδρομο από διάφορες γωνιές, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία. Τρένα με εμπορευματοκιβώτια φορτωμένα με τρόφιμα, κουβέρτες, κιτ πρώτων βοηθειών, power bank και ζεστά ρούχα έχουν φτάσει στην Πολωνία με αυτόν τον τρόπο. Εδώ, η PKP Cargo και η PKP LHS πηδούν, για να περάσουν τα εμπορεύματα στους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους.

Δέκα χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν ήδη μεταφερθεί τις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας. Τα αγαθά δωρίζονται από εταιρείες και πολλούς ιδιώτες σε σημεία συλλογής που έχει δημιουργηθεί σε όλη τη Γερμανία από την DB Schenker.

Αλλες χώρες

Η βοήθεια μεταφέρεται με τρένο σε όλη τη διαδρομή από την Ισπανία, με τη Renfe να αναφέρει μια πρώτη αποστολή 400 τόνων από τη Μαδρίτη στις 24 Μαρτίου, συνδέοντας μέσω Γαλλίας με τον διάδρομο αλληλεγγύης από τη Γερμανία. Το SNCF έστειλε επίσης ένα πρώτο τρένο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ρουμανία σε συνεργασία με την DB, με προγραμματισμένη μια δεύτερη συνοδεία.

Βοήθεια από την Ιταλία διοργανώνεται από την FS Group, σε συνεργασία με το Ιταλικό Τμήμα Πολιτικής Προστασίας. Μια άλλη αλυσίδα έχει συσταθεί από την Rail Cargo Group (RCG) μέσω της θυγατρικής της στην Τσεχία, σε συνεργασία με την ČD Cargo, η οποία έχει επίσης αποστείλει τρένα ανθρωπιστικής βοήθειας. Τέτοιοι σιδηροδρομικοί διάδρομοι επιτρέπουν τη μεταφορά μεγάλου όγκου δωρεών, καθιστώντας δυνατή την απελευθέρωση χώρου αποθήκης, έτοιμο να δεχθεί νέα κύματα αλληλεγγύης.

Πολωνία και Ουκρανία

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί διάδρομοι προς την Ουκρανία, μεγάλο μέρος της βοήθειας διέρχεται μέσω της Πολωνίας, όπου η PKP Cargo βοηθά στον χειρισμό και την παράδοση στην Ουκρανία. Τόσο η PKP Cargo όσο και η PKP LHS διαθέτουν τρένα ανθρωπιστικής βοήθειας. Στο εσωτερικό της Ουκρανίας, οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι συνεχίζουν να μεταφέρουν τη βοήθεια όπου χρειάζεται σε όλη τη χώρα.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Πολωνίας, η PKP Intercity ετοίμασε ένα ειδικό ιατρικό τρένο εφοδιασμένο με προμήθειες και κουβέρτες για πρόσφυγες και αυτοκίνητα που έχουν εξοπλιστεί για τη φροντίδα των τραυματιών. Η Trenitalia έθεσε επίσης το ιατρικό τρένο της στη διάθεση των αρχών που διαχειρίζονται την ουκρανική έκτακτη ανάγκη.

.railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ