2022-04-06 12:40:01
Φωτογραφία για Από τον παλιό ανεμόμυλο σε ένα ξεχωριστό, παραδοσιακό κατάλυμα



Τα καταλύματα σε παλιούς ανεμόμυλους είναι αρκετά στη χώρα μας και ένας τρόπος αξιοποίησησης των παραδοσιακών αυτών κτισμάτων στα οποία, πριν την βιομηχανοποίηση της παραγωγής αλευριού, γινόταν η επεξεργασία του σιταριού. 

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ανεμόμυλου στο Κορίθι της Ζακύνθου, σε σχέση με τους περισσότερους που βρίσκονται στις Κυκλάδες, είναι ότι μετά την ανακαίνισή του το εσωτερικό είναι πετρόκτιστο με ξύλινη οροφή και σε ρουστίκ αισθητική και όχι στο παραδοσιακό "άσπρο-μπλε" νησιώτικο ύφος. 

Από το σημείο που βρίσκεται προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα, ενώ πολλές από τις αξιολογήσεις επισκεπτών του καταλύματος επικεντρώνονται στην μαγική εικόνα της ανατολής από το κεντρικό υπνοδωμάτιο. 

Εκτείνεται σε δύο επίπεδα που ενώνονται με ξύλινη σκάλα και περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, χώρο κουζίνας και μπάνιου όλα ανακαινισμένα με πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια, ενώ πρόσφατα έχει προστεθεί και εξωτερική κουζίνα-τραπεζαρία στο κιόσκι που βρίσκτετε στον εξωτερικό χώρο. 

Ένας γενικά μαγευτικός χώρος με την λιτή ρουστίκ διακόσμηση να μην υποσκιάζει σε κανένα σημείο την αρχιτεκτονική και την εσωτερική διαμόρφωση του παλιού κτίσματος, που έχει πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

anemomilos-korithion

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time... (5/4/2022)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time... (5/4/2022)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ