2022-04-11 16:35:11
Φωτογραφία για Ρωσία: Σε χρεοκοπία κηρύχθηκε η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων.
Η μη πληρωμή τόκων ομολόγων που έληγαν στις 14 Μαρτίου θεωρήθηκε πιστωτικό γεγονός από την Credit Derivatives Determinations Committee - Οι επενδυτές εστιάζουν στο αν θα υπάρξει αντίστοιχη απόφαση και για το ρωσικό δημόσιο

Σε χρεοκοπία κηρύχθηκε η εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» καθώς δεν πλήρωσε τον προηγούμενο μήνα τόκους για ομόλογό της. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια απόφαση μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές της.

Η πληρωμή των τόκων έληγε στις 14 Μαρτίου και μετά την παρέλευση της 10ήμερης περιόδου χάριτος, χωρίς να πληρωθούν οι επενδυτές, θεωρήθηκε πιστωτικό γεγονός από την αρμόδια επιτροπή, Credit Derivatives Determinations Committee.

Με την κήρυξη του πιστωτικού γεγονότος θα ενεργοποιηθούν και τα συμβόλαια για την ασφάλιση από τον κίνδυνο χρεοκοπίας (CDS) και οι ομολογιούχοι θα αναμένουν τώρα να δουν ποια αποζημίωση θα πάρουν.


Δεν έχουν πληρωθεί τόκοι για δύο ομόλογα του ρωσικού κράτους

Η απόφαση ελήφθη καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στο αν θα υπάρξει απόφαση αθέτηση πληρωμής και για δύο ρωσικά κρατικά ομόλογα, των οποίων οι πληρωμές τόκων έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε ρούβλια, αν και αυτό δεν επιτρέπεται από τους όρους της έκδοσής τους.

Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για την πρώτη εξωτερική χρεοκοπία της Ρωσίας μετά από έναν και πλέον αιώνα. Και τα δύο κρατικά ομόλογα έχουν περίοδο χάριτος 30 ημερών.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, που είναι κρατική εταιρεία, προσπάθησαν να πληρώσουν τους τόκους, αλλά οι πληρωμές δεν έφθασαν στους ομολογιούχους λόγω «των υποχρεώσεων νομικής και ρυθμιστικής συμμόρφωσης του δικτύου της ανταποκρίτριας τράπεζας».

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα πληρωμών λόγω των κυρώσεων – οι οποίες το έχουν ουσιαστικά αποκλείσει από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα – και το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών της σε λογαριασμούς που είχε στις ΗΠΑ.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ότι επιχειρούν να την οδηγήσουν σε χρεοκοπία.

imerisia.gr, Με πληροφορίες από Bloomberg

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ