2022-04-15 07:49:23
Φωτογραφία για Μετρό: Θα περνάει από Καλλιθέα με τελικό προορισμό το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Με τρείς τουλάχιστον σταθμούς, το μετρό για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα περάσει μέσα από την Καλλιθέα - Αξίζει να σημειωθεί πως απορρίφθηκε η αρχική πρόταση για τη γραμμή στο Φιξ

Ο κύβος ερρίφθη και το Μετρό για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα περάσει μέσα από την Καλλιθέα με τρείς σταθμούς. Ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ενημέρωσε με επιστολή του τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, πως πλέον η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε ολοκλήρωσε τη μελέτη χάραξης για την ωρίμανση του έργου μέχρι την Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και την αποτύπωση όλων των αναγκαίων μελετών που περιλαμβάνουν αρχικά τις τοπογραφικές εργασίες και τις γεωτεχνικές έρευνες.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1, μέσω της διακλάδωσης μετά το σταθμό «Θησείο», με συνολικό μήκος περίπου 5 χλμ. και με 4 υπόγειους σταθμούς (Άνω Πετράλωνα ή Χαμοστέρνας, Πλ. Δαβάκη, Λόφο Φιλαρέτου ή Τζιτζιφιές, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής και βιώσιμης ανάπτυξης στον Δήμο της Καλλιθέας, προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων ευρώ, με τρείς τουλάχιστον σταθμούς του μετρό, σε σημεία που θα εξυπηρετηθούν οι γειτονιές της πόλης και οι μετακινήσεις των δημοτών.


Αξίζει να σημειωθεί πως απορρίφθηκε η αρχική πρόταση για τη γραμμή στο Φιξ, καθώς δεν περνάει μέσα από την Καλλιθέα και δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους της. Το Reader έχει το σχετικό σχόλιο του Δημάρχου Καλλιθέας: «Χαιρετίζουμε την χάραξη της γραμμής του μετρό στην πόλη μας, αποτέλεσμα του μακροχρόνιου και επίμονου αγώνα της δημοτικής μας αρχής, αλλά ζητάμε την επίσπευση των διαδικασιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι η έλευση μέσου σταθερής τροχιάς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας».

reader.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ