2022-04-16 06:49:12
Φωτογραφία για Ιδέες διακόσμησης με παλιά ή αντικέ Γυάλινα και Κρυστάλλινα αντικείμενα
Τα κρύσταλλα - γυαλικά είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία αντικειμένων που μπορούν να αξιοποιηθούν διακοσμητικά με πολλούς τρόπους, είτε πρόκειται για αυθεντικά παλιά κομμάτια ή και απλώς αντικέ σχεδίου. 

Το πρώτο και βασικότερο που μπορείτε να κάνετε για αυτά τα αντικείμενα είναι απλώς να τα ...χρησιμοποιήσετε :)

Oι περισσότεροι συνηθίζουμε, ειδικά αν πρόκειται για παλιά σερβίτσια, να τα ...φυλάμε σε ντουλάπια, βιτρίνες κλπ. από τον φόβο ότι θα χαλάσουν ή θα σπάσουν. Όμως σημασία έχει κάθε αντικείμενο που μας αρέσει ή είμαστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι μαζί του, όπως και τα κρύσταλλα - γυαλικά που πιθανόν έχουν φτάσει στα χέρια μας από αγαπημένα πρόσωπα, να το χαιρόμαστε όσο πιο πολύ γίνεται καθημερινά.  

Σκεφτείτε λοιπόν τρόπους και σημεία στο σπίτι που κάποια τέτοια αντικείμενα εκτός από όμορφα θα σας είναι και χρήσιμα και σε ό,τι αφορά σερβίτσια, ποτήρια κλπ χρησιμοποιείστε τα όσο πιο συχνά, χωρίς να γίνεστε θύμα της λογικής που όλοι πέφτουμε πολύ συχνά, να πίνουμε πχ καθημερινά τον καφέ μας σε μια φτηνή κούπα ενώ τα "καλά" σερβίτσια περιμένουν τους ...επισκέπτες :) 



To γυαλί δημιουργεί έναν πολύ ιδιαίτερο αισθητικά συνδυασμό με κάθε είδους ασημένια, επάργυρα αντικείμενα. Έτσι αν διαθέτετε εκτός από παλιά κρυστάλλινα κομμάτια και κάποια ασημικά τοποθετείστε τα μαζί. 



Οι συνθέσεις από παλιά ή σε αντικέ στυλ γυάλινα αντικείμενα πάνω σε ανάλογου ύφους δίσκους είναι από τις πιο απλές ιδέες για να αξιοποιήσετε διακοσμητικά μικρά και μεγαλύτερα γυάλινα - κρυστάλλινα κομμάτια κάθε μεγέθους. 



Ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και την χρήση για την οποία αρχικά σχεδιάστηκαν, μετατρέψτε τα σε ...κηροπήγια ή ...βάζα και τοποθετήστε τα όλα μαζί στο ίδιο σημείο. 



Οι διακοσμητικές καμπάνες είναι ένας ακόμη πολύ καλαίσθητος τρόπος για να αναδείξετε παλιά γυάλινα κομμάτια, συνδυασμένα με κάθε είδους επίσης παλιά ή αντικέ αντικείμενα. 



Ακόμη και ως βάση μιας καμπάνας, ανάλογα με το μέγεθός της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πχ μια αντικέ γυάλινη πιατέλα, πορσελάνια πιάτα κλπ. 



Οι λάμπες πετρελαίου επίσης ανήκουν στα πολύ ξεχωριστά αντικείμενα που έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από την παλαιότητα και το σχέδιό τους, διαθέτουν vintage αισθητική.

Θέλουν  λίγη ...φασαρία παραπάνω σε σχέση με ένα απλό κερί αλλά είναι πολύ πιο εντυπωσιακές γι΄αυτό και μην τις διατηρείτε μόνο ως διακοσμητικές, ανάψτε τες! Σε παλαιοπωλεία θα βρείτε και πολύ ιδιαίτερα γυαλιά, για να αντικαταστήσετε κάποιο που ίσως έχει φθαρεί ή σπάσει, ενώ λάμπες που διαθέτουν ιδιαίτερο σκαλιστό σχέδιο στο κάτω μέρος τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και χωρίς γυαλί.  



Μάλλον δεν υπάρχει σπίτι που να μην διαθέτει τουλάχιστον μία κρυστάλλινη - γυάλινη καράφα ποτού, με ή χωρίς τα ασορτί ποτηράκια της :) που κάποτε στόλιζε τον μπουφέ ή το σύνθετο της μαμάς, της γιαγιάς Ακόμη και σήμερα οι συνθέσεις αυτής της μορφής με τα κομμάτια τοποθετημένα πάνω σε έναν όμορφο μεγάλο δίσκο θεωρούνται από τις πιο αυθεντικές vintage διακοσμήσεις, ειδικά αν συνδυάσετε τις καράφες με άλλου είδους παλιά αντικείμενα και τις τοποθετήσετε σε ένα έπιπλο εξίσου κλασσικής γραμμής ή παλαιωμένης όψης. 



Ένας πιο πρακτικός και περισσότερο διακοσμητικός τρόπος για να αξιοποιήσετε κανάτες, καράφες, παλιά μπουκάλια κλπ. είναι να τα μετατρέψετε σε πολύ ιδιαίτερα ανθοδοχεία όπως και κηροπήγια χρησιμοποιώντας ψηλά κεριά. 



Το σημαντικότερο για πετυχημένες διακοσμήσεις με τέτοιου τύπου αντικείμενα είναι να μην αναμείξετε αυθεντικά παλιά ή κρυστάλλινα κομμάτια με καράφες απλώς αντικέ σχεδίου, που θα βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές στα καταστήματα ειδών σπιτιού. Όσο και αν μοιάζουν η αισθητική τους είναι εντελώς διαφορετική γι΄αυτό και αν θέλετε να δημιουργήσετε μια τέτοια σύνθεση με όχι παλιά κομμάτια απλώς κάντε το με εξ΄ολοκλήρου καινούργιες γυάλινες καράφες, μπουκάλια κλπ. 



Σκαλιστά  ποτήρια, κομμάτια που ίσως έχουν λίγο ραγίσει και γενικά ποτήρια, κολωνάτα μπωλ κλπ. που είτε δεν διαθέτετε αρκετά να για δημιουργήσετε ένα σερβίτσιο ή τα θεωρείτε πολύ "βαριά"  για την σύγχρονη αισθητική του σπιτιού σας μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικά δοχεία μέσα στα οποία θα δημιουργήσετε χειροποίητα κεριά. 



Πως θα φτιάξετε Χειροποίητα Κεριά σε δοχεία 

Αλλά ακόμη και ως κηροπήγια αν τα χρησιμοποιήσετε θα είναι εξίσου ξεχωριστά, ειδικά τα περίτεχνα - σκαλιστά κολωνάτα ποτήρια όπως και τα πορσελάνινα φλυτζάνια. 



Κάθε τύπου μικρά πιατελάκια, κρυστάλλινα κηροπήγια ή μεγαλύτερα κομμάτια όπως φοντανιέρες, μπωλ κλπ. μπορούν και να ...κολληθούν μεταξύ τους για να δημιουργήσετε ένα νέο διακοσμητικό αντικείμενο. 



Γενικά και όπως κι αν έφτασε στα χέρια σας ένα παλιό κρυστάλλινο, γυάλινο ή και πορσελάνινο κομμάτι πριν αποφασίσετε να το κλείσετε σε ένα ντουλάπι απλώς ...για να υπάρχει, εξαντλήστε όλους τους τρόπους και τις ιδέες που θα μπορούσαν να το μετατρέψουν σε ένα πραγματικά όμορφο ή και χρηστικό αντικείμενο για το σπίτι σας, είναι σίγουρο ότι για όλα υπάρχουν πάρα πολλές :)



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
INSTAGRAM HOMES: Marienova
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
INSTAGRAM HOMES: Marienova
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ