2022-04-16 19:01:23
Φωτογραφία για Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων για τους υγειονομικούς σε αναστολή



Σε ανακοίνωση για τη στήριξη των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή προχώρησε ο Παγκρητιος Σύνδεσμος Θεολόγων. 

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων δηλώνει την συμπαράστασή του στους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας συνανθρώπους μας, συμπολίτες και εν Χριστώ αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής. Παρακαλούμε δε το Ελληνικό Κράτος για την άμεση επαναφορά τους στις θέσεις εργασίας τους.



Θεωρούμε πασίδηλο ότι η ενέργεια της Ελληνικής Πολιτείας να θέσει σε αναστολή εργασίας τους υγειονομικούς υπαλλήλους, γιατρούς και νοσηλευτές, που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του νέου κορωνοϊού, ήταν εξ αρχής υπερβολική, δεδομένου ότι, λόγω της σχολαστικής τήρησης των μέτρων, δεν παρατηρήθηκε σημαντική διασπορά του ιού εντός των νοσοκομείων ακόμη και πριν την κατασκευή των εμβολίων. Η παράτασή της όμως, εκτός από υπερβολική, κρίνεται και παράλογη, εφόσον πλέον η διασπορά του ιού έχει φθάσει σε μέγιστο βαθμό, οι δε πρόσφατες μεταλλάξεις του είναι ελάχιστα επικίνδυνες.

Με την πράξη αυτή έχουν τεθεί σε αναστολή καταξιωμένοι γιατροί και έμπειροι νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι (που είχαν δώσει εξαντλητική μάχη μέχρι τότε, δίπλα στους συναδέλφους τους, για τη διάσωση των ασθενών τους), το Ελληνικό Σύστημα Υγείας αποδυναμώθηκε με την απώλεια περισσότερων από 7000 στελεχών του, πολλές δε οικογένειες συνανθρώπων και συμπολιτών μας, πολλές με ανήλικα τέκνα, καταδικάστηκαν άδικα και καταχρηστικά σε ανέχεια.

Πρόσφατα, από επίσημα χείλη ακούσαμε, μέσω τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων, τη φράση: "Σύντομα ίσως μιλήσουμε για 4η δόση. Αν φέρουμε πίσω αυτούς τους ανθρώπους χωρίς εμβόλιο, τι θα πούμε στην κοινή γνώμη;". Όμως είναι αυτονόητο ότι δεν δικαιούται κανείς, και προπαντός το Κράτος, να διαχειρίζεται την τύχη ακόμη και ενός ανθρώπου (πόσω μάλλων χιλιάδων οικογενειών) με γνώμονα τις εντυπώσεις που θα προκαλέσει στην κοινή γνώμη - η οποία, σημειωτέον, μάλλον θα ανακουφιστεί από την αποκατάσταση των συνανθρώπων μας στις θέσεις τους, από τις οποίες θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον λαό μας.

Παρακαλούμε να πρυτανεύσει η λογική, που θα συμβάλει και στη σταθεροποίηση της κλυδωνιζόμενης, σε πολλούς βαθμούς Ρίχτερ, κοινωνίας μας.

Με ανησυχία

Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων

goodnet.gr


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ