2022-04-19 13:22:11
Φωτογραφία για Βάψιμο σε παλιό - φθαρμένο έπιπλο αποθήκευσης



Τα παλιά και ελαφρά φθαρμένα έπιπλα που μπορεί να βρει κανείς σε παλαιοπωλεία και καταστήματα με παλιά μεταχειρισμένα έπιπλα είναι ο πιο δημιουργικός αλλά και ο πιο οικονομικός τρόπος για να αποκτήσουμε ένα τελικώς πολύ όμορφο έπιπλο, αρκεί να ανανεώσουμε την όψη του με το βάψιμο σε μια όμορφη απόχρωση. 

Η αγορά του συγκεκριμένου επίπλου με κλειστά ντουλάπια, συρτάρια και ανοιχτά ράφια κόστισε λιγότερο από 20€ και συνολικά η ...μεταμόρφωσή του, από ένα "άχαρο" και παλαιομοδίτικο έπιπλο σε ένα κομμάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε χώρο ενός σύγχρονου σπιτιού, όχι παραπάνω από 50€.

Το βάψιμο έγινε με ακρυλικό χρώμα νερού για ξύλου, γι΄αυτό και χρειάστηκε να προηγηθεί τρίψιμο του επίπλου. 

Αν βεβαίως το προτιμάτε, σε κάθε είδους τέτοια μετατροπή - αναπαλαίωση επίπλων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα κιμωλίας, τα οποία δεν απαιτούν καμιά προεργασία,  η δε ποσότητα χρώματος που θα απαιτηθεί είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα συμβατικά χρώματα για βάψιμο ξύλου.  


Σε περιπτώσεις που ένα παλιό έπιπλο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, πριν το βάψιμο μπορεί να στοκαριστεί με ξυλόστοκο και στην συνέχεια να τριφτεί έτσι ώστε να αποκατασταθούν τυχόν ρωγμές, κενά σημεία, φαγώματα του ξύλου κλπ. 

Μετά την αφαίρεση της σκόνης του τριψίματος, περάστηκαν τρία χέρια χρώματος μπλε απόχρωσης και ένα τελικό πέρασμα με ματ προστατευτικό βερνίκι ξύλου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε τύπου διαφανές προστατευτικό βερνίκι σε υγρή μορφή ή σπρέϊ. 



Μια λεπτομέρεια που προσθέτει πάντα στην αισθητική τέτοιων επίπλων, τα πόμολα που θα χρησιμοποιηθούν. 

Για το συγκεκριμένο επιλέχθηκαν πόμολα ...πυξίδες, δίνοντας στο έπιπλο μια ιδιαίτερα ναυτική και καλοκαιρινή όψη. 

Πομολάκια επίπλων αυτής της μορφής θα βρείτε και στην εγχώρια αγορά, σε καταστήματα με σχετικά είδη. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ